SPORTURI  »  TENIS  »  FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS

EXCLUSIV Scandal la Federația de Tenis! Curtea de Apel a întors decizia Tribunalului: "Merg la Minister ca să-i scoatem de acolo" » Ce spune Cosac

Articol de - Publicat marti, 18 decembrie 2018 13:55

Situația de la Federația Română de Tenis este una tot mai tensionată. Luni, Curtea de Apel a respins cererea formulată de FRT, întorcând decizIa din februarie 2018, prin care Tribunalul a decis recunoașterea Adunării Generale din noiembrie 2017, în care George Cosac a fost ales președinte. Decizia Curții este definitivă.

Ministerul Tineretului și Sportului și Marius Vecerdea au făcut o acțiune în instanță prin care contestau rezultatele alegerii, pe motiv că nu au votat doar 54 de cluburi, ci toate cele 360 de cluburi afiliate la Federație. Din acest motiv, MTS a sistat finanțarea Federației.

Marius Vecerdea, președintele clubului de tenis Pamira din Sibiu, a vorbit pentru GSP despre situația de la FRT: "Acum o să merg la Minister să le cer să-i scoată de acolo pentru că nu au niciun drept să conducă această Federație. Sunt curios cum o să explice Mihai Covaliu finanțarea de 1.9 milioane lei bazându-se pe ceea ce i-a spus George Cosac că au câștigat la tribunal în primă fază, deși nu exista o decizie definitivă."

Cosac: "Din cauza lui nu mai avem finanțare de la MTS"

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, l-a atacat pe Vecerdea și spune că dacă Adunăriea Generală din 17 noiembrie 2017 a fost anulată, ar trebui să intre în vigoare cea din 2 noiembrie.

"Vecerdea vrea să fie președintele Federației Române de Tenis și pentru asta a făcut numai rău. Așteptăm motivarea Curții de Apel. Dacă instanța nu ne-a admis rezultatele Adunării Generale din 17 noiembrie 2017, oricum rămâne în vigoare cea din 2 noiembrie 2017 în care eram mandatați să conducem provizoriu Federația de Tenis. Vecerdea se folosește de o chichiță birocratică. Toate cluburile au fost afiliate corect de-a lungul timpului de către Federația de Tenis, doar că din 2000 încoace nu le-am mai înregistrat și la registrul sportiv. În 2002, statutul Federației Române de Tenis a primit avizul MTS și al tribunalului semnat de 165 de cluburi, iar ei acum vin și spun că aveau voie doar cele 54. Nu este corect. Da, am cerut bani de la COSR, dar în acel moment aveam o decizie favorabilă a tribunalului. Federația, având loturi olimpice de juniori, cadeti, seniori, avea dreptul să ceară sprijin financiar de la COSR.

Ce facem acum, inchidem Federația, inchidem tot? În mod normal, ar trebui să aibă loc o Adunare Generală în care cele 54 de cluburi înregistrate la Registrul Sportiv să afilieze celelalte grupări, noi având 360 de cluburi afiliate. După aceea, trebui să aibă loc alegeri. Probabil voi candida li eu, mai ales dacă va candida și Vecerdea. Nu pot să-l las, la cât rău a făcut tenisului românesc. Din cauza lui nu mai avem finanțare de la MTS din 2017. Dacă nu aș candida, aș sustine un contracandidat de-ai lui", a declarat Geroge Cosac pentru GSP.RO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
marian0904
marian0904  •  19 Decembrie 2018, 05:37

Registrul sportiv. Un mis-mas birocratic, o terfeloaga care nu are legatura cu sportul. MTS nu finanteaza sportul, ci birocratia. Un loc caldut de ars gazul. La fel si cu identitatea sportiva. Nu e loc de sport in cele 2 hartii cu iz de avocateala pretioasa. Inchipuiti-va ca un sportiv nu primeste o medalie pentru ca nu e de la un club din registru sau (clubul) nu are identitate. De ex.,CSA zicea ca Steaua lui Becali nu are identitate sportiva. Cu asa ceva nea sibianu vrea federatia. Apoi aplica metoda Burleanu, mergand inainte cu niste cluburi de tenis obscure, dar inregistrate in registru si cu identitate sportiva.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  18 Decembrie 2018, 15:38

Daca esti prieten si joci tenis cu Presedintele, inseamna ca trebuie sa ai si tupeu !! Cine naiba a auzit de existenta acestui Vecerdea, pana la alegerea lui Iohannis in functia de Presedinte ??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează