SPORTURI  »  TENIS  »  SONDAJ

EXCLUSIV Simona Halep comentează rezultatele sondajului comandat de GSP: „E o performanță incredibilă să fiu înaintea Nadiei”

Articol de , - Publicat luni, 23 decembrie 2019 16:34

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) a comentat rezultatele studiului „Românii și sportul”, finanțat de Gazeta Sporturilor, în care campioana de la Wimbledon ocupă poziții fruntașe. 

„Care este sportivul român pe care îl apreciați cel mai mult?” a fost una dintre întrebările din sondajul comandat și finanțat de GSP și realizat de GfK, care s-a desfășurat în perioada octombrie-noiembrie, pe un public țintă format din bărbați și femei pasionați de sport și suporteri declarați. 

În urma răspunsurilor, în rândul publicului masculin pe primele trei locuri sunt Gheorghe Hagi, Simona Halep și Nadia Comăneci

„Este o performanță să fiu înaintea Nadiei, este incredibilă, oriunde mă duc în lumea asta, ea este bine-cunoscută și apreciată. Este un lucru impresionant că sunt pe locul doi. Gheorghe Hagi a fost idolul meu în viața sportivă pentru felul în care a muncit și cât de serios a fost pe parcursul anilor în care a jucat”, a spus campioana de la Wimbledon pentru Gazetă. 

În Top 10 se mai află Mircea Lucescu, Cristina Neagu, Ivan Patzaichin, Helmuth Duckadam, Ilie Năstase, Leonard Doroftei și Ion Țiriac. Eșantionul pe care s-a realizat această cercetare a fost de 1.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 14 și 65 de ani.  

Ierarhia se schimbă atunci când aceeași întrebare le-a fost adresată femeilor. Simona Halep este pe primul loc, urmată de Nadia Comăneci și de Gheorghe Hagi. În continuare s-au poziționat Mircea Lucescu, Cristina Neagu, Gabi Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Leonard Doroftei și Iolanda Balaș. Eșantionul a fos reprezentat de 102 femei cu vârste între 18 și 54 de ani.  

„Încerc să fiu mai bună”

Simona Halep este conștientă de poziția pe care o ocupă în acest moment în societatea românească. „Este o responsabilitate destul de mare să fiu un model, pentru copilași în general, pentru că și eu sunt la o vârstă destul de tânără. Încerc să fiu pozitivă ca să le transmit și lor această stare, acest fel de a privi lucrurile în viață”, a spus ea.  

Apoi a continuat:  „Nu mi-e ușor pentru că-mi sunt dragi și tot timpul trebuie să am contact cu ei. Îmi este și greu emoțional având atâtea meciuri, atât stres în viața mea profesională. Aș vrea să le dau tot ce e mai bun, n-aș vrea să le ofer și momente grele, vizibile atunci când joc meciurile. 

Este o muncă în progres să fiu mai bună, să-mi autodepășesc limitele și să ia de la mine tot e mai plăcut și mai frumos".  

EXCLUSIV Simona Halep comentează rezultatele sondajului comandat de GSP: „E o performanță incredibilă să fiu înaintea Nadiei”

„Succesul vine și cu ceva la pachet”

Unul dintre instrumentele pe care le au sportivii de azi  pentru a ajunge cât mai aproape de publicul lor sunt rețelele sociale. 

„Poți să te ocupi singur de această treabă, să fii pe rețelele de socializare. Sportivii adevărați, campionii, nu-și doresc asta foarte mult, dar fără să vrei ești acolo. Trebuie să accepți, pentru mine nu este o treabă foarte plăcută să fiu mereu în centrul atenției oriunde mă duc, dar mi-o accept și accept că succesul vine și cu ceva la pachet”, a explicat deținătoarea a două trofee de Mare Șlem.

 Românca se află în aceste zile în România, după o perioadă de pregătire de trei săptămâni la Dubai. Ea urmează să înceapă sezonul 2020 la turneul de la Adelaide, care debutează pe 13 ianuarie.

Metodologia cercetării 

Studiul „Românii și sportul” a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural. 

Acesta a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2019 pe un eșantion de 1.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 65 de ani, care sunt interesați de sport și se declară suporterii unei echipe de fotbal.

 Eșantionul a fost ponderat pentru a reflecta distribuția populației pe criterii de vârstă, regiune și mărime a localității (eșantion realizat de GfK România în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică). Eroarea maximă de eșantionare este de 3.1%

VIDEO // Simona Halep își evaluează sezonul și vorbește despre vârful anului 2019

Vezi și: 

Simona Halep a câștigat trofeul „Favorita fanilor” pentru al treilea an la rând! Surpriză pe locul doi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  26 Decembrie 2019, 09:11

Incontestabil performantele Nadiei vor ramane in analele internationale ale sportului. Multumim din nou Nadia romaneasca! Sigur au aflat de tine si extraterestri. Esti unica si indivizibila.

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  24 Decembrie 2019, 13:53

SA CASTIGI 2 G.S. DE MARE PRESTIGIU, NU-I LA INDEMANA ORICUI!! BRAVO SIMONA HALEP*****

110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  24 Decembrie 2019, 12:38
Postat de Nick Rasu pe 23 Decembrie 2019, 17:30

Nadia a facut performanta pe bani nostri..Daca era nascuta in era Simonei nu facea nimic, cu tot talentul ei nu aveau cum sa o sustina parinti ei.

Din pacate tu habar n-ai despre ce vorbesti,pai in afara de tenis si de cluburile profesioniste din zilele noastre,pe banii cui fac ceilalti sportivi performanta;pe banii cui fac performanra gimnastii,atletii,caiacistii si zeci de alte discipline sportive! Ce leg are faptul ca Halep a facut performanta din banii parintilor,iar Szabo;Patzaichin,Lipa;Lia Manoliu;etc...fac cu banii statului;asta inseamna ca ei nu sunt valorosi,...ce gandire bolnava poti sa ai !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează