SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

EXCLUSIV Simona Halep: „Îmi place să gândesc tenisul, nu să-l joc la întâmplare” » Dubla campioană de Grand Slam explică sensul unui gest pe care-l face în timpul meciurilor

Simona Halep și gestul cu degetul la tâmplă Foto Imago Images +6   FOTO
Simona Halep și gestul cu degetul la tâmplă Foto Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 03 mai 2021 18:10 / Actualizat luni, 03 mai 2021 18:49

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a vorbit de la Madrid cu Gazeta, elucidând ce mai înseamnă pentru ea în acest moment gestul de a duce degetul spre tâmplă în timpul meciurilor

  • Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) o va întâlni pe Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA) în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid
  • Meciul se joacă marți, pe terenul „Manolo Santana”, și nu va începe mai devreme de ora României 14:00
  • E programat după duelul Karen Khachanov - Kei Nishikori, care va începe la ora 12:00
  • Câștigătoarea înfruntării Halep - Mertens va juca în sferturile de finală cu învingătoarea dintre Aryna Sabalenka (7 WTA) și Jessica Pegula (33 WTA)

Conferințele de presă la turneul de la Madrid se desfășoară ca la multe alte turnee din pandemie prin intermediul internetului. Jucătorii privesc spre un ecran și jurnaliști din toate colțurile lumii dialoghează cu ei. După meciul cu Saisai Zheng, disputat duminică, și câștigat cu 6-0, 6-4, românca a ajuns zâmbitoare în sala de conferințe.

După dialogul purtat în limba engleză, ea a răspuns și întrebărilor Gazetei. Până la ediția din acest an, Simona adunase șapte seturi câștigate la zero pe zgura de la Madrid. Un total care a ajuns după primele două meciuri la nouă.

Simona Halep: „6-0, un scor periculos”

Cum privește Simona un set câștigat atât de categoric? „Se spune că 6-0 este cel mai periculos scor pentru că adversara se resetează cumva și încearcă altceva, începe să-și dea drumul la joc și dacă pierzi un game-două, apoi se relansează partida. Eu încerc să câștig fiecare game pe care-l joc. Nu mă sperie scorul de 6-0, însă poate fi periculos. Îmi place să încep partida bine și să am așa avantaj, dar niciodată nu mă gândesc că meciul este câștigat pentru că oricând se poate întoarce", a explicat românca.

2 trofeea câștigat Simona Halep la Madrid, în 2016 și 2017, disputând alte două finale în 2014 și 2019

Tot în timpul meciului de duminică, câștigătoarea a două turnee de Mare Șlem a dus de mai multe ori degetul spre cap. Un gest pe care îl face de mai mulți ani, dar care acum apare mai des după un punct ratat decât după o reușită.

Ce înseamnă acest gest pentru ea acum? „Îi arăt antrenorului că trebuia să gândesc mai mult, la punctul respectiv. Îmi place să gândesc tenisul, nu să-l joc la întâmplare sau să dau cât pot de tare în minge doar ca să dau. De aceea probabil în momentul respectiv nu am fost inspirată suficient sau cum mi-ar fi plăcut şi de asta apelez la acest gest, eu sper să-l scot de tot pentru că nu este așa de estetic", a spus Simona.

Mertens, o adversară cunoscută

Aventura Simonei Halep la turneul de la Madrid continuă azi în optimi de finală cu un meci împotriva belgiencei Elise Mertens, 16 WTA și 25 de ani. În trecut, ele s-au mai confruntat de cinci ori, așa că nu va fi nicio necunoscută pentru jucătoarea din România. „Am întâlnit-o deja de câteva ori, știu cum joacă. Va fi dificil pentru că mereu intră în teren, stă pe linia de fund și îi place să lovească tare mingile", a spus Simona, însă e mereu mai bine să te duelezi cu cineva cu care ai mai evoluat pentru că unele senzații rămân. 

Mai mult, din cele cinci întâlniri, românca în vârstă de 29 de ani a câștigat patru. Mertens a învins-o doar în 2019 la Doha, pe hard. Pe zgură, în cele trei partide disputate pe această suprafață, Elise nu a reușit să-i ia nici măcar un set Simonei. Acum două săptămâni, belgianca a ajuns până în finala de la Istanbul, unde a fost învinsă de Sorana Cîrstea, în timp ce Simona a pierdut în semifinale la Stuttgart.

Citește și alte știri din tenis

Simona Halep: „Am simțit cu adevărat Paștele aici, am ciocnit ouă și cu domnul Țiriac” » „Nu mai am emoții negative. Sunt într-un punct bun acum”

VIDEO Interviu inedit » Simona Halep a ales: ce jucătoare ar invita la dans, cu cine ar merge în vacanță și cu cine ar vrea să semene

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
napocarepublica
napocarepublica  •  03 Mai 2021, 18:59

Halep gandeste.. interesant

joze_maurinio
joze_maurinio  •  03 Mai 2021, 18:55

Asta e in premiera. Cine a mai vazut sportiv sa gandeasca jocul! Toti joaca la intamplare, dar STAI! Hap Hap cica a inceput sa gandeasca ba! Hai ma, serios!!? Cred ca si aia la sah au inceput sa gandeasca, nu dau tare cu pionul sau tura, acum gandesc si aia ba! Si da, 6-0 e scor periculos, mai ales la fotbal, nu doar tenis! Pai, la 6-0 iti tremura chilotii si jambierele ca vin aia cu egalarea! Maine, poimaine iese alt machidon de Pipera si ne spune ca a inceput sa gandeasca.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează