SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

EXCLUSIV Victoria carierei pentru o româncă la turneul de la București: "Tremuram toată, știam că joc în țara mea și trebuie să dau tot"

Articol de - Publicat marti, 17 iulie 2018 16:53

Andreea Prisăcariu (18 ani, 1029 WTA), singura junioară din România prezentă anul acesta la turneele de la Roland Garros și Wimbledon, nu a dezamăgit la turneul WTA de la București, unde a primit în ultimul moment un wild-card în calificări.

Aflată pentru prima oară în carieră în calificările unui turneu WTA, Andreea a reușit un rezultat de senzație în primul tur, învingând-o pe bulgara Sesil Karatantcheva (28 de ani, 207 WTA, fost număr 35 WTA în 2005!), scor 6-4, 6-3.

Din păcate, jucătoarea noastră nu a mai găsit resurse și pentru meciul din turul secund cu Claire Liu (18 ani, 170 WTA, câștigătoare la junioare la Wimbledon în 2017), pe care l-a pierdut clar, 3-6, 1-6.

Andreea a povestit pentru GSP.ro ce senzații a trăit la București, trasând concluziile unui turneu ce se poate dovedi deschizător de drumuri pentru cariera ei.

"M-am bucurat foarte mult că am primit șansa de a juca la acest turneu. A fost o experiență frumoasă și am avut multe de învățat. Atmosfera a fost unică, m-am simțit acasă, am avut sprijinul publicului. În primul tur, m-am simțit sigură pe mine, chiar dacă tremuram toată. Știam că joc în țara mea și că trebuie să dau tot ce pot, așa că asta am făcut. Am încercat să joc cel mai bun tenis al meu și mi-a ieșit.

În meciul următor (n.r - împotriva lui Claire Liu), deși am avut un început bun, n-am știut să gestionez. Ea a început să joace mai agresiv și am simțit că am rămas în pană de idei, ceea ce a și dus la scorul care a fost. Îmi știam adversara de la vârsta de 14 ani, am jucat împreună la Mondialele din 2014 și știam ce mă așteatpă.

Oricum, aceste meciuri mi-au dat încredere și putere. Indiferent de rezultat, eu mi-am dovedit că se poate și am simțit că am arătat un tenis bun. Faptul că am trecut de o jucătoare de TOP 200 și cu o experiență mai mare m-a făcut să mă simt foarte bine și sper doar că m-am ridicat la nivelul așteptărilor celor care mi-au oferit acest wild-card", a spus Andreea Prisăcariu, pentru GSP.ro.

18 ania împlinit Andreea Prisăcariu în februarie 2018

În luna iunie, imediat după participarea la Roland Garros, Andreea a acordat un interviu pe larg în care a vorbit despre planurile de viitor și sacrificiile făcute pentru tenis. Citește-l integral AICI!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
ionion
ionion  •  19 Iulie 2018, 21:17

Avem fete frumoase:)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează