SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Ilie Năstase în lacrimi: „Parcă mi-au tăiat un deget de la picior! Am avut un vis nebun că m-am dus peste Ceaușescu și ăla era mort"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 februarie 2020 15:10

Ilie Năstase, 73 de ani, primul numărul 1 mondial din istoria tenisului masculin, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu", transmisă miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO. 

Acesta a vorbit despre situația Arenelor BNR, închise din 2016, dar și despre discuțiile pe care le-a avut cu cei din conducerea Băncii Naționale a României.

- Suntem la capitolul arenelor BNR, care mai e situația acolo?
- Am încercat în toate părțile. Și sentimental... Am fost și mai dur în declarații, iar Țiriac mă trimitea pe mine că am gura mare. Nouă ne-au dat numele arenei și după ni l-au luat, așa cum au făcut și cu Hagi la Farul. Urât!

- Aparține Băncii Naționale, nu?
- Nu! Terenul aparține statului român. BNR este bancă de stat, nu e a lui Isărescu. Dacă ei cred că e a lor, greșesc! Și eu aș vrea să am un business ca BNR. Să-mi dau bani, să iau bonusuri și când e un an prost. Acolo Isărescu o să se îngroape! O să facă cimitir privat să se îngroape! El n-are nicio treabă, crede că e business-ul lui.

- Zi-mi...
- Eu știu fiecare colțișor de acolo. Prunii, corcodușii, pe unde mă duceam. Când au tăiat un nuc de-acolo parcă mi-au tăiat un deget de la picior. Ca să nu mai zic că acolo era un teren de fotbal, Cotroceniul... Care și ăla e căzut în paragină. Chiar am avut un vis nebun că m-am dus peste Ceaușescu și ăla era mort. La cine să mă duc în țara asta să mă plâng?

- La Minister n-ai încercat?
- Aaaa! Păi, uitați-vă cum s-a făcut întâlnirea federațiilor când a venit ministrul Sportului. Federația de Tenis nu a fost invitată! Și i-am zis lui Halep: „Simona, când te duci acum și apare România în dreptul tău să ștergi. Să apară FRT!”. Cum să nu te invite când România are numărul 1 mondial? Omul ăsta care conduce ministerul a luat-o razna! El a invitat toate federațiile, mai puțin tenisul. Chiar nu e normal să pedepsești niște copii când nu le dai buget!

- Cum rezolvăm problema?
- Primul-ministru, tovarășul care o fi el, să dea Hotărâre de Guvern ca statul să ajute Federația de tenis. Eu am lăsat multă sudoare pe terenul ăla... Eu n-am niciun interes și nici Țiriac. În România nu se vrea promovarea tenisului. Și o să vedeți că nu o să luăm nicio medalie la Olimpiadă.

+8 FOTO

- Cu Mugur Isărescu n-ai vorbit niciodată?
- Am mai vorbit, dar mereu îmi spunea: „Iliuță, știi că...". Și mă amăgea. După venea un angajat sau ce-o fi fost el, unul Suciu, și-mi spunea că nu se poate face nimic. Avem un proces! Cu mine, Halep și Țiriac. Le-am cerut să vină cu actele de proprietari și n-au avut așa ceva.

- Ai și plâns atunci când s-a pus lacătul pe BNR!
- Pentru că acolo m-am născut... Am plâns și când s-a tăiat nucul și când s-a tăiat livada de pruni. Cunosc fiecare colțișor, iar eu mereu stăteam acolo și mă uitam. Sentimentul e mai mult decât orice. Eu cu Țiriac nu ne mai batem pentru noi. Avem situația noastră, dar vrem să facem ceva pentru cei tineri. Cine este acest om care ne blocheză?

- Guvernatorul...
- Guvernatorul să-și pună semnătura pe bancnote, să facă lucruri bune. Cum să-și pună guvernatorul semnătura pe o sticlă de vin? Mi se pare incredibil... Și-a mai ieșit la pensie acum cinci ani, dar el are și salariu. Eu acum patru ani, când i s-a reînnoit mandatul, l-am votat! A venit Ponta la mine și mi-a zis să bag și eu degetul ca să-l votez...

Imagini deplorabile de la Arenele BNR

Arena Centrală e închisă din 2016 și arată oribil. Tencuiala de pe pereți e căzută, se văd cărămizile, lojele sunt distruse, scaunele sunt putrezite, iar multe dintre ele se desprind. Exista zone unde bucăți de beton se desprind de scări, iarba crește în tribună, iar în afară de zgura care arată bine, baza e un adevărat dezastru.

Pereții de la cele două peluze sunt clar degradați până la caramidă, iar oficialii BNR au astupat în totalitate zona cu două bannere uriașe de culoare roșie. În turul complexului, terenurile de antrenament arată bine, dar doar în ceea ce înseamnă zgura și suprafața de joc. Scaunele sunt pline de praf, mizeria e la ea acasă și nu s-a mai făcut curățenie de luni bune.

+8 FOTO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
zorrozabal
zorrozabal  •  24 Februarie 2020, 20:17
Postat de rumunek pe 24 Februarie 2020, 19:28

Interesant e că in țara asta prost făcută, se poate scoate un stadion dintr-o unitate militară, se poate demola și construi unul nou din bani publici și civili, apoi se trece înapoi in cadrul bazei militare, devenind probabil obiectiv strategic, unde nu se pot face poze eventual. In schimb, Arenele BNR nu pot fi luate de la Banca Naționala in niciun fel, cu toate ca a existat o procedura legală prin care i-a fost data acea bază. Românism complet, dacă nu vin unii sa ne cucerească și să ne ocupe, oricine ar fi, americani, ruși sau extratereștrii, nu scăpăm.

Inteleg ca nu tie ti s-ar fi parut corect daca stadionul-construit din bani publici si europeni-i-ar fi fost dat lui...Becali?Chiar ca"interesant"!Mod de gandire!

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Februarie 2020, 20:13

Inteleg ca nu ai fi avut nimic de obiectat, daca stadionul i-ar fi fost dat lui Becali?"Interesant"!

parpalache
parpalache  •  24 Februarie 2020, 20:10

Gresit!Statul este al BNR,nu invers!De ce?Pai asa vrea"marea finanta internationala"!Si nu-i nimic de facut!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează