SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Explozie la New York » Irina Begu a reuşit prima victorie a carierei la US Open chiar în faţa Carolinei Wozniacki

Articol de - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 29 august 2012 20:42

Românca a învins-o pe daneză în două seturi, 6-2, 6-2, reuşind şi primul succes în faţa unei jucătoare de Top 10


New York este oraşul care nu doarme niciodată. De ieri, New York este şi oraşul în care Irina Begu a reuşit prima sa victorie în faţa unei jucătoare de Top 10. Românca a învins-o marţi noapte pe Caroline Wozniacki, a noua jucătoare a lumii, în două seturi 6-2, 6-2. A strîns pumnul şi a ţipat de bucurie. "Sînt foarte fericită. Nu am avut nimic de pierdut. Am avut încă de la început o tactică bună şi am jucat de la început pînă la final la fel, am servit foarte bine, ceea ce m-a ajutat foarte mult", a spus Irina Begu.

Cifrele din statistică vin şi ele să confirme cuvintele Irinei, 75%, procentajul punctelor cîştigate pe primul serviciu şi 63% cel al punctelor cîştigate pe al doilea. Irina a condus meciul şi a reuşit 19 lovituri direct cîştigătoare, în timp ce adversara sa doar 4.
"Încă nu realizez ce s-a întîmplat, în acest moment. Încerc să mă bucur şi, poate mîine, voi realiza ce am făcut", a spus imediat după încheierea partidei românca.

Multe premiere
În cele 81 de minute ale partidei, Caroline Wozniacki s-a confruntat şi cu anumite probleme medicale la genunchiul drept, cel care a făcut-o să se retragă şi săptămîna trecută din semifinala turneului de la New Haven. "Am încercat, dar n-am reuşit să joc bine. Am făcut prea multe greşeli. Nu am reuşit deloc să lovesc mingea aşa cum mi-aş fi dorit, iar adversara mea cînd a avut o oportunitate s-a agăţat de ea şi a încheiat punctul", a spus daneza.

Irina a reuşit să convertească patru dintre cele nouă şanse de break, în timp ce Caroline nu a izbutit să cîştige pe serviciul Irinei, deşi a avut patru oportunităţi. Victoria din meciul cu daneza a fost prima a româncei pe hard-ul albastru de la US Open, ea aflîndu-se la a doua participare la ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Astfel că atingerea turului al doilea este cea mai bună performanţă de la New York. Begu o poate îmbunătăţi azi, dacă trece de Silvia Soler-Espinosa din Spania, a 58-a jucătoare a lumii. S-au mai întîlnit de două ori în circuitul profesionist, pe zgură, victoriile fiind împărţite. În oraşul care nu doarme, Irina căută încă un succes.

S-a oprit
Monica Niculescu, revenită după o fractură la mîna stîngă, nu a reuşit să treacă de primul tur al turneului de la US Open. Românca, a 26-a favorită a turneului, a fost învinsă marţi de Ayumi Morita (95 WTA) din Japonia cu 6-3, 6-3. Anul trecut, Monica a ajuns pînă în optimi de finală, cel mai bun rezultat al carierei într-un turneu de Mare Şlem. Pentru participarea la US Open 2012, ea va încasa un cec în valoare de 23.000 de dolari.

Două game-uri
Simona Halep a fost învinsă ieri în turul al doilea al ultimului turneu de Mare Şlem al anului. Ea a pierdut în faţa rusoaicei Nadia Petrova (22 WTA) cu 1-6, 1-6 în 57 de minute de joc. Aceasta a fost a doua întîlnire dintre cele două jucătoare. În acest an, la Miami, Simona reuşise să o învingă pe Petrova. Pentru atingerea turului al doilea la New York, Simona va primi 37.000 de dolari.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
badeadorian
badeadorian  •  30 August 2012, 12:11

SuperVictorie !!! Felicitari si la mai mare !!!

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  30 August 2012, 09:55

Din pacate, Irina Begu e singura romanca ramasa in lupta. Simona Halep, Sorana Carstea si Edina Galovits au fost invinse ieri in turul 2 destul de clar (Sorana in 3 seturi, celelalte in 2 seturi scurte) de Petrova si Stosur. Sorana a ratat o mare sansa, intrucat georgianca nu parea de speriat, n-a auzit prea multa lume de ea. Pacat.

sandmann
sandmann  •  30 August 2012, 08:42

O Doamne , multumim!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează