SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Fabio Fognini e tranșant: „În Asia nu mai merg să joc!”

Fabio Fognini a jucat în 2020 ultima oară la turneul de la Dubai FOTO: Guliver/GettyImages
Fabio Fognini a jucat în 2020 ultima oară la turneul de la Dubai FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 20 aprilie 2020 18:28

Italianul Fabio Fognini, 32 de ani, crede că anul acesta nu se vor mai disputa turnee de tenis și dezvăluie în ce parte a lumii nu va mai merge în viitor

Al unsprezecelea jucător al lumii a acordat un interviu pentru „Corriere della Serra” în care a vorbit despre cele mai importante subiecte ale momentului. Întrebat dacă știe cumva când se va relua tenisul, campionul de anul trecut de la Monte Carlo a spus: „E greu de crezut că vom mai avea turnee anul acesta. Sunt sincer și spun că eu în Asia nu mai merg să joc. Înainte de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo decisesem deja că nu voi participa. Teama mea cea mai mare nu este că iau virusul, ci că îl pot transmite mai departe familiei mele”, a spus italianul în vârstă de 32 de ani. 

Sportul nu are sens fără spectatori

El este căsătorit din 2016 cu fosta jucătoare de tenis Flavia Pennetta, cu care are doi copii. Campioana din 2015 de la US Open a dezvăluit la începutul lunii că Fabio o presează să revină în circuit. Fognini a confirmat spunând că a vorbit cu Francesca Schiavone și cu Corrado Barazzutti ca să o antreneze, iar el vrea să facă pe managerul, în acest sens pregătindu-i deja programul pentru 2021.

Revenind la sport în vremea pandemiei, Fognini spune că oficialii care se gândesc să reia fotbalul în Italia sunt nebuni. „Am vorbit cu prietenii mei fotbaliști, Perin, Criscito și Viviano, despre acestă problemă. Au murit zeci de mii de persoane și cei care conduc se gândesc doar la minge. Cu sănătatea oamenilor nu e de glumit, nu are niciun sens sportul fără spectatori. Ce sens are „San Siro” gol? E o nebunie”, a spus Fabio.

”Dă bine discursul despre repornirea economiei în această perioadă, dar eu până nu mă simt în siguranță nu mă mișc din casă, chiar dacă pierd bani și puncte. E nevoie de răbdare!”- Fabio Fognini

9 turneea câștigat Fabio Fognini în cariera sa, cel mai important fiind cel de anul trecut de la Monte Carlo

Citește mai multe știri din tenis:

COVID-19. Novak Djokovic e gata să se retragă! Anunțul făcut în plină pandemie: „Mă opun! Nu vreau să fiu obligat să fac așa ceva!”

Marat Safin crede teoriile conspirației legate de coronavirus: „Vom merge pe stradă cu cipuri implantate curând. Ei sunt adevărații stăpâni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează