SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Fără exclusivitate » Horia Tecău nu va juca în 2013 doar cu Max Mirnîi

Horia Tecău a încheiat anul pe locul 9 mondial în clasamentul de dublu, iar Max Mirnîi pe 7 // Foto: Raed Krishan
Horia Tecău a încheiat anul pe locul 9 mondial în clasamentul de dublu, iar Max Mirnîi pe 7 // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 decembrie 2012 19:19

Românul intenţionează să participe la anul în 25 de turnee, ca şi în sezoanele trecute, dintre care doar 18 vor fi alături de bielorus.

Horia a plecat ieri la Miami pentru a începe pregătirea împreună cu Max Mirnîi şi antrenorul ales de amîndoi, Ashley Fisher. Românul se antrenase deja timp de o săptămînă în Bucureşti, după ce avusese aproape trei de pauză. În Florida vor sta pînă la sfîrşitul anului, iar primul lor turneu împreună va fi Sydney, care va începe pe 8 ianuarie.

Au stabilit să dispute în această formulă 18 concursuri pe durata anului viitor, majoritatea fiind dintre cele importante. "Jucătorii mari, cum e Max, care au titluri de Mare Şlem în palmares şi au fost numărul unu mondial, nu îşi încarcă prea mult programul. N-au de ce. Sînt asiguraţi financiar şi pentru ei contează doar trofeele cele mai importante", a explicat Horia. "Sigur, mai pot participa şi la un ATP 500, însă cele de 250 nu-i interesează".

Românul intenţionează totuşi să joace mai mult pentru că vîrsta şi forma fizică îi permit. "Ca şi anii trecuţi, aş vrea să merg la 24-25 de turnee. Asta înseamnă că va trebui să-mi găsesc alţi parteneri pentru săptămînile în care nu am program comun cu Max. O să discut asta înainte de fiecare concurs, să văd cine e disponsibil". În cei aproape 3 ani petrecuţi alături de Robert Lindstedt, Tecău a jucat cu altcineva doar în cazurile în care suedezul a fost accidentat.

Şi atunci, cum va fi la Bucureşti, turneu de categorie ATP 250? "Eu o să vin, vreau să-mi apăr titlul, dar nu sînt sigur că voi face pereche cu Max. E în săptămîna de după Monte Carlo şi cu alte două înainte de Madrid. Va depinde de rezultatele noastre de pînă atunci", a spus Tecău.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
cordos_eu
cordos_eu  •  10 Decembrie 2012, 03:17
Postat de mariusik84 pe 10 Decembrie 2012, 02:34

Face un dublu destul de ok cu Hanescu...

de ce-ar juca dublu Hanescu? Hanescu sa joace simplu daca a revenit in primii 60. dublu sa joace Victor in vreo 2 ani asa!

mariusik84
mariusik84  •  10 Decembrie 2012, 02:34

Face un dublu destul de ok cu Hanescu...

dakesis
dakesis  •  10 Decembrie 2012, 02:33

amicilor, din nou va omoara gramatica... Adverbul de folosit aici este 'numai'. 'Doar se foloseste mai degraba in afirmatii. Cum ar fi 'va juca doar cu...'. E greu cu facultate facuta pe branci...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează