SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Fără salut la fileu » Guillermo Garcia-Lopez și Lukas Rosol nu și-au dat mîna ieri după calificarea spaniolului

Lukas Rosol, Guillermo Garcia-Lopez Foto: Raed Krishan
Lukas Rosol, Guillermo Garcia-Lopez Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 00:00

Guillermo Garcia-Lopez și Lukas Rosol s-au ignorat la finalul ”sfertului” cîștigat de spaniol cu 6-4, 7-6 (7). Motivul: atitudinea agresivă a cehului pe durata meciului

Se mai întîlniseră aici în 2013, în finală, cînd Rosol a reușit să cucerească primul titlu al carierei. Ieri, au dat iar piept pe zgura bucureșteană într-o confruntare încinsă, animată, plină de intrigă. În primul set, Garcia-Lopez a izbutit să se ferească de loviturile explozive ale adversarului rupîndu-i ritmul cu slice-uri executate măiastru și deplasîndu-l permanent pe linia de fund. A ajuns la 5-2, dar pînă la urmă a luat actul cu 6-4. Al doilea a urmat un traseu asemănător, iar la 5-4 ibericul a servit pentru victorie, avînd chiar o minge de meci. În final, s-a impus după un tie-break fierbinte, la a 3-a șansă, 9-7.

Apoi a venit momentul perplexant al întîlnirii. Rosol a întins mîna la fileu, iar Garcia-Lopez a refuzat să i-o strîngă. La îndemnul arbitrului de scaun, a inițiat el salutul, dar cehul a făcut semn că nu. Publicul, neștiind ce s-a întîmplat, l-a huiduit pe spaniol și l-a însoțit pe Lukas cu aplauze la ieșirea de pe teren.

"N-am dat mîna cu el pentru că mi-a adresat cuvinte urîte cînd treceam unul pe lîngă altul la schimbul de terenuri, mă șicana spunîndu-mi "Vamos!", mă țintea cu mingile", a explicat ibericul. "Nu-mi pasă că voi fi privit ca tipul cel rău, tot ce a făcut el a fost lipsit de politețe. Nu era ceva între noi dinainte, chiar în restul timpului e un tip foarte OK, dar în meciuri se transformă", a conchis Garcia-Lopez.

Iar în semifinale

Gael Monfils, favoritul numărul 2 al turneului, a petrecut ieri o oră și 33 de minute pe teren în victoria asupra italianului Simone Bolelli, cap de serie 8: 6-3, 7-6 (4). E jucătorul cel mai bine clasat care a rămas în cursă la București și izbutește a doua sa semifinală consecutivă aici și a treia în total. Pînă acum, nu a trecut de această fază, iar azi îl va înfrunta pe Guillermo Garcia-Lopez în tentativa de a ajunge în finală. "Sînt mereu fericit cînd ajung într-o semifinală. Este o victorie bună pentru mine, un meci pe care l-am controlat preț de un set și jumătate, apoi însă Bolelli a început să-și asume mai multe riscuri, să preseze mai mult, dar mă bucur că am învins. Am încercat să mă concentrez asupra serviciului meu și să fiu cît mai agresiv", a spus Monfils.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează