SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED CUP, FRANȚA - ROMÂNIA // Victor Hănescu are o altă viziune despre performanța din Fed Cup: „Ar trebui să fim de 100 de ori mai bucuroși. Uitați-vă ce condiții au fetele”

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2019 10:38

România a pierdut semifinala Fed Cup cu Franța, scor 2-3. Victor Hănescu (37 de ani), sfertfinalist la Roland Garros în 2005, crede că Simona Halep și compania s-au autodepășit.

  • Simona Halep (2 WTA) s-a impus în fața lui Caroline Garcia, scor 6-7 (6), 6-3, 6-4.
  • Irina Begu, accidentată în final, a pierdut înfruntarea cu Pauline Parmentier, scor 3-6, 6-2, 2-6. 
  • Halep și Monica Niculescu au pierdut meciul de dublu, scor 7-5, 3-6, 4-6. 

„Eu cred că trebuie să vedem situația reală a tenisului românesc. Dacă vedem în ce situație e federația, cum sunt ajutați sportivii, cum au reușit fetele astea să facă performanță, atunci ar trebui să fim de 100 de ori mai bucuroși pentru ce s-a întâmplat la acest meci.

Trebuie să vedem ce am făcut cu puținul nostru, cu ce echipe ne-am bătut. Nu ar trebui să plângem că nu am bătut Franța. Am fost în semifinale și e extraordinar”, a declarat Victor Hănescu la TV Digi Sport. 

„Meciul de dublu a fost senzațional. A fost o tensiune excepțională, niște schimburi excelente”

Mihaela Buzărnescu a muncit mult, dar nu a putut să gestioneze presiunea. Eu poate nu aș fi băgat-o în prima zi, aș fi păstrat-o pentru ziua decisivă”Victor Hănescu

Probleme la Federație

Federația Română de Tenis are mari probleme. Finanțare de la MTS a fost oprită din 2017, când instanța a decis că alegerile în care George Cosac a fost reales președinte nu au fost statutare.

În tenisul românesc există două tabere. Vezi AICI situația detaliată. 

Vezi și: 

ROMÂNIA LA FED CUP // Nu e totul pierdut! Simona Halep încă își poate îndeplini visul: România e la două meciuri de finala Fed Cup

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10155633308976552
Cornel Perju  •  23 Aprilie 2019, 02:03

Sa fim realisti. Romania nu are echipa pentru a castiga FED Cup.Cehia le are pe Kvitová si Svitolina care sunt jucatoare de simplu de top plus perechea de dublu care este una din cele mai bune din lume. Franta le are pe Mladenovic, Garcia si Cornet, jucatoare de simplu care pot castiga meciuri cu a "doua racheta" a oricarei tari si au si dublul veritabil ,Mladenovic Garcia, cu titluri de GS in WTA la dublu. Noi o avem doar pe Simona si atat. Nu se poate face nimic pentru a schimba situatia pentru un tenismen nu se naste peste noapte. Marele pacat este ca Simona-Monica chiar ar fi putut castiga meciul, au fost foarte apraope sa o faca, dar din pacate Monica a fost in cateva momente foarte importante, foarte neinspirata si s-au pierdut cateva sanse de a face break. Cu Australia Romania ar fi avut sanse destul de mari sa castige pentru ca Samanta Stosul nu mai joaca nimci si am fi putut castiga chiar in 3 meciuri de simplu. Ar fi fost mult mai usor decat cu Franta

merace
merace  •  22 Aprilie 2019, 14:10

5-5 per total in cele 2 meciuri consecutive cu finalistele de anul trecut, semifinala dupa atatia ani, cel putin cateva meciuri memorabile facute de fetele noastre: eu cred ca Romania a luptat frumos si a facut istorie in Fed Cup! Si cred ca poate sa lupte ca sa ajunga in finala sau sa o castige! Hai Romania!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close