SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA CANADA / FED CUP

FED CUP. Jucătoarele României, exuberante înainte de meciul cu Canada: "E senzație, rar am văzut așa ceva" + Ce se întâmplă cu Simona Halep: "Am fost la antrenamentul lor"

FOTO: Ștefan Constantin
FOTO: Ștefan Constantin

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 februarie 2018 12:25

Echipa de Fed Cup a României, condusă de căpitanul Florin Segărceanu, a susținut astăzi o conferință de presă premergătoare duelului cu Canada din Fed Cup, care va avea loc la finalul săptămânii.

Sorana Cîrstea, Irina Begu, Raluca Olaru și Ana Bogdan au vorbit pe rând despre așteptările pe care le au de la confruntarea de sâmbătă și duminică. 

"Pe hârtie pornim favorite, avem jucătoare mai bune, cu mare experiență. Totuși, în Fed Cup valorile se mai echilibrează. Pornim cu prima șansă și trebuie să ne respectăm statutul.

Spre rușinea mea, e prima oară când vin la Cluj, atât ca jucătoare cât și ca turistă. Arena e senzație, rar am văzut așa ceva. Toată lumea e extrem de deschisă și apreciem enorm că am fost primite, adoptate. Am auzit numai lucruri bune despre acest oraș", a declarat Sorana Cîrstea la conferința de presă. 

Ne avantajează suprafața?

Irina Begu (37 WTA), principala rachetă a României, a declarat în cadrul conferinței că e încântată de suprafața din Sala Polivalentă din Cluj. 

"E a doua oară când vin la Cluj. Am mai fost o dată la Fed Cup aici, dar atunci s-a jucat pe zgură, cu Germania. Suprafața este mai rapidă. Pentru mine și celelalte fete cred că e o suprafață OK".

"Simonei Halep îi va face plăcere să fie alături de echipă, chiar dacă doar din tribună. Ne bucură prezența ei. Puțin suspans nu strică. Mai avem o zi de antrenament, abia apoi vom stabili cine joacă" Florin Segărceanu, căpitan nejucător România 

"Este prima dată când sunt aici. Sunt onorată, mă simt foarte bine alături de colegele mele. Abia aștept meciul cu Canada, suntem o echipă puternică, am avut antrenamente bune împreună și lucrurile merg spre bine"Ana Bogdan

"Suntem bucuroase să fim aici la Cluj, condițiile sunt foarte frumoase. Sper să ne bucurăm împreună la final" Raluca Olaru 

La conferință a participat ulterior și Simona Halep, care a confirmat că nu va juca deloc în meciul cu Canada, dar le va susține pe românce din tribune. În plus, românca a vorbit din nou despre finala de la Australian Open, pierdută la limită în fața lui Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 4-6. 

"Nu voi juca. Am fost la antrenamentul Irinei Begu și al Anei Bogdan, le-am spus că a fost un antrenament super și că au lovit mingea foarte bine.

Îmi place la Cluj, e a treia oară când vin aici. Săptămâna aceasta cred că o să ies prin oraș, e o atmosferă plăcută, oamenii sunt mult mai călduroși.

Nu am avut nimic de pierdut la Australian Open. Am dat totul, chiar dacă am fost foarte accidentată. În finală, mi-a fost rău de la căldură și de la efort. E o mare tristețe că nu am reușit să câștig, sper să mai am astfel de meciuri, pe care să le câștig. Sigur, mă gândesc mereu la finala de la Australian Open, încerc să analizez ce n-am făcut bine de la 4-3. Cred că n-am mai putut fizic", a mărturisit locul 2 din clasamentul WTA. 

  • Duelul dintre România și Canada va avea loc în perioada 10-11 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj. 

Vezi și: Simona Halep, mesaj pentru fanii dezamăgiți că nu o vor vedea la Cluj: "Nu faceți asta, și ele sunt în TOP 100"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează