SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED CUP, ROMÂNIA - RUSIA // Cronica meciului 3 - Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7 » Decis de detalii

Articol de , - Publicat sambata, 08 februarie 2020 21:10

Ana Bogdan a luptat timp de două ore și douăzeci și cinci de minute cu Ekaterina Alexandrova, dar a cedat pe final, 5-7, 6-3, 5-7.

Ziua a început cu confruntarea celor mai bune jucătoare și a fost un maraton pe care Ana l-a pierdut la câteva mingi. Primul set a fost echilibrat, diferența făcându-se la câteva puncte, cu Alexandrova găsind inspirația în momentele importante, însă al doilea i-a aparținut în totalitate româncei. "Nu e ușor niciodată de jucat împotriva ei, dar după primul set m-am gândit că o să închid meciul în două. A fost o greșeală din partea mea, ea a jucat foarte bine și mi-a fost foarte greu, nu a făcut greșeli, iar eu nu am jucat doar împotriva ei, ci a întregii sălii", a spus rusoaica de pe locul 28 WTA.

Vezi AICI VIDEO de la meciurile de azi!

Ana Bogdan, 27 de ani, a dominat la toate capitolele, reușind să-i dezintegreze jocul adversarei sale, care a comis nu mai puțin de 19 greșeli neforțate. Tensiunea și emoțiile au atins apogeul în actul al treilea. Pentru un meci cu o asemenea miză, o partidă ajunsă în decisiv între primele jucătoare din fiecare echipă e tot ce-și puteau dori spectatorii din BT Arena. După ce a salvat două mingi de break, la 3-3, Alexandrova a făcut un game impecabil pe serviciu său, iar pe final a fost jucătoarea mai proaspătă și mai lucidă, impunându-se după un maraton de două ore și 25 de minute cu 7-5, 3-6, 7-5. "Au fost foarte ciudate cele două mingi de break. Dacă le-aș fi luat pe acelea probabil lucrurile ar fi stat cu totul altfel în decisiv, poate preluam și eu conducerea și atunci presiunea trecea pe partea ei. Nu s-a întâmplat așa, am continuat să lupt, însă cumva la 6-5 pentru ea am cedat", a explicat Ana. De ce a cedat? "Cumva nu am putut să trec peste faptul că am avut câteva șanse pe care nu le-am luat și conștientizam că m-am pus în dificultate, dacă reușeam o minge era altceva. O minge a făcut diferența", a spus ea.

+45 FOTO

"Știu că mi-am dat tot sufletul acolo și speram din toată inima să câștig. Nu cred că am mai jucat un meci cu o asemenea atmosferă, a fost incredibil. Le mulțumesc din suflet că au fost alături de mine și că m-au susținut. Au fost minunați"

"Și meciul de vineri, și cel de sâmbătă vor avea un loc special în sufletul meu. Îmi pare rău că a doua zi nu a fost cea mai bună a mea. Însă știu că am dat totul"

Ana Bogdan

"Cred că am fost mai puternică mental pe final, am observat-o că nu mai are același tonus la serviciu, am simțit că s-a topit. Era șansa mea, dacă ajungeam în tie-break nu se știe ce se întâmpla. Mi-am zis că trebuie să câștig acel game pentru că eram prea obosită"

Ekaterina Alexandrova

FED CUP, ROMÂNIA - RUSIA // Ana Bogdan a explicat de ce a cedat pe final de meci: „Nu am putut să trec peste faptul că am avut câteva șanse pe care nu le-am luat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close