SPORTURI  »  TENIS  »  FRT VS MTS

EXCLUSIV Federația Română de Tenis, lăsată tot fără finanțare înaintea unei competiții de juniori » Țiriac a izbucnit la adresa MTS: „N-avem bani nici să mergem la toaletă!”

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Articol de - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 17:10 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 17:37

Federația Română de Tenis încearcă să-și recupereze prejudiciul produs în anii în care nu a primit finanțare din partea MTS, dar forul condus de Ion Țiriac are în continuare conturile goale.

Astfel, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă FRT, mai mulți juniori români, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, au fost la un pas să nu mai poată ajunge la un turneu de juniori organizat în această săptămână în Cehia. În cele din urmă, deplasarea tinerilor jucători a fost asigurată de miliardar din banii Fundației „Ion Țiriac”.

„Copiii au mers luni în Cehia. Fundația domnului Țiriac a plătit toată deplasarea și tot ceea ce era nevoie”, ne-a declarat astăzi George Cosac, vicepreședintele Federației Române de Tenis.

„Federația nu primește ceea ce i se cuvine”

„Domnul Țiriac a ținut mult la această participare a României, a ajutat cu partea financiară. Noi nu avem bani, încă nu avem finanțarea, cu toate că suntem în regulă. Neavând bani, domnul Țiriac s-a implicat. Pentru această competiție, Federația nu avea banii necesari pentru a trimite patru echipe, însă dânsul a făcut acest efort.

Acești copii nu-i reprezintă pe Țiriac, pe Cosac sau pe Itu. Reprezintă România și nu e corect ca alți sponsori să dea bani pentru că Federația nu primește ce i se cuvine”, a declarat și Răzvan Itu, directorul general al FRT, contactat de GSP.ro. 

Ion Țiriac: „Trebuia să fim refinanțați și n-am primit nimic”

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor pe 8 septembrie, Țiriac trăgea un nou semnal de alarmă cu privire la finanțarea pe care FRT ar trebui s-o primească din partea Ministerului.

„Federația Română are o invitație la Praga. E un turneu de jucători de 12 ani și de 14 ani. România a fost invitată. De luni de zile, trebuia să fim refinanțați pentru toți anii pierduți și n-am primit nimic. Batem pe la toate ușile, am fost la Guvern. Oamenii sunt ocupați, vin alegerile, e în regulă.

Cum să spun eu la 18 copilași că n-au cum să se ducă pentru că Guvernul nu le-a dat acei 200 de euro cu care trebuiau plătite biletele de avion? Noi, Federație afiliată din 1929 la Federația Internațională, n-avem bani nici să mergem la toaletă. Copiii se vor duce, am găsit banii și i-am pus acolo, dar nu se poate să continue așa!”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, izbucnire nervoasă în meciul cu Jasmine Paolini: „Nu-i mai da acolo!”

SIMONA HALEP - JASMINE PAOLINI 6-3, 6-4, FOTO+VIDEO » Sportiva noastră, în „optimi” la Roma!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
131624217670160
Geani Muraru  •  17 Septembrie 2020, 08:52

Sa ia bani guvernul fix de unde nu aveau bani pt maririle de pensii nu-i asa d-nule Tiriac

347655969058390
Ion Popescu  •  17 Septembrie 2020, 08:36

Este obligatia Guvernului sa finanteze si tenisul. Dar nici un Guvern nu a facut-o. Tiriac merita de aceasta data felicitari pentru ceiace face.

tataika
tataika  •  17 Septembrie 2020, 06:52
Postat de doardinamo1948 pe 17 Septembrie 2020, 01:01

Miliardarul cerșetor! La cunoștințele pe care le are despre business și relatiilepe care le are, e de tot *** să aștepte mărunțiș de la MTS. Un președinte de federatie trebuie să găsească bani și din alte surse nu mumai de la buget.

Tocmai a platit din propriul buzunar, ce vrei mai mult?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează