SPORTURI  »  TENIS  »  CIRCUIT ATP

Federer, afară din Top 5 » Elveţianul a fost învins de Nadal şi va pica pe 7 în clasamentul ATP

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 17 august 2013 20:08

Fostul lider mondial a fost învins de Rafael Nadal la Cincinnati şi va coborî de luni de pe 5 pe 7, o poziţie pe care n-a mai fost din 14 octombrie 2002.

Roger Federer a fost învins sîmbătă noaptea pentru a 21-a oară de Rafael Nadal. Spaniolul s-a impus cu 5-7,6-4, 6-3. O întîlnire care l-a trimis pe învingător în semifinale, iar pe învins de pe locul al cincilea în ierarhia mondială pe şapte.

"E normal să fiu un pic dezamăgit. Aş fi putut să joc mai bine în al doilea set şi la începutul celui de-al treilea. Dar tactica mea a mers de minune, m-am descurcat destul de bine", a spus elveţianul.

Pare optimist, dar de luni va ajunge acolo unde nu a mai fost de zece ani şi zece luni. La 32 de ani, Roger părăseşte Top 5 după ce timp de zece ani şi şase luni a fost mereu prezent acolo. Jucătorul cu cele mai multe săptămîni ca număr unu mondial va fi la US Open favorit şapte.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
neko00
neko00  •  18 August 2013, 22:53
Postat de unfake pe 18 August 2013, 11:33

Eleganta si lejeritatea cu care joaca Federer n-o sa fie egalata vreodata de cineva. Simptomatic, locul 5 i-l ia robotul ala arian, Berdych. Asta da tare, cu forta si viteza..e deci mai bun ca Federer ? .. Clasamente mincionoase, niste numere, acolo.

Nu sunt mincinoase, se fac pe puncte. Federer a pierdut multe puncte pentru ca i s-a scazut Jocurile Olimpice, Wimbledon si in ultimul timp a fost intr-o forma slaba. Nu e un Tommy Haas, un jucator care poate face la 35 de ani, Federer si-a trait gloria, se vede ca nu mai poate, nu mai e constant.

whitecollar
whitecollar  •  18 August 2013, 21:34
Postat de s0ny18 pe 18 August 2013, 20:48

Cursul firesc al varstei..... ce se intampla cu Roger e normal! asa au patit toti. Sa speram adica sunt sigur ca va mai face finale , semi-finale , sfeturi exact cum facea si Agassi alt jucator exceptional.

la federer astept momentul in care si el isi da seama ca e in varsta. ca si la agassi. si de acolo a devenit iar bun. federer inca se increde in puterile lui de acum 5 ani. nu le mai are. ar trebui sa isi gandeasca tacticile bazandu-se pe experienta care o are si nu pe forta fizica. in meciul cu nadal i-a lipsit un pic concentrarea la sfarsitul setului 2 si apoi la inceputul celui 3. dar au fost destule mingi date din instinct, pe care nadal nu avea cum sa le anticipeze. talentul lui federer e peste al tuturor, iar in momentul in care fed nu va mai juca pentru clasament ci pentru vreun turneu, ii va fi mult mai bine. sampras a fost cap de serie 17 cand a castigat ultimul gs.

s0ny18
s0ny18  •  18 August 2013, 20:48

Cursul firesc al varstei..... ce se intampla cu Roger e normal! asa au patit toti. Sa speram adica sunt sigur ca va mai face finale , semi-finale , sfeturi exact cum facea si Agassi alt jucator exceptional.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează