SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Federer, atenţionat de organizatorii de la Wimbledon din cauza echipamentului » Ce a fost în neregulă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2013 17:29

Organizatorii turneului de la Wimbledon i-au transmis lui Roger Federer că nu mai are voie să poarte la meciuri încălţăminte cu talpă de culoare portocalie, deoarece încalcă codul de ţinuta albă, obligatoriu la competiţia găzduită de All England Club, informează BBC, citat de Mediafax.

Jucătorul de şapte ori cîştigător la Wimbledon a purtat pantofi sport cu talpă portocalie la partida disputată, luni, în turul întâi, împotriva lui Victor Hănescu, pe care elveţianul a cîştigat-o cu 6-3, 6-2, 6-0.

"Incluzînd şi perioada de încălzire, jucătorii de la Wimbledon trebuie să fie îmbărcaţi aproape în totalitate în alb", precizează regulamentul turneului.

Purtărorul de cuvînt al All England Club a declarat pentru BBC că şi altor jucători li s-a atras atenţia cu privire la echipamentul lor. 
Cu toate acestea, deţinătoarea trofeului în proba feminină, jucătoarea americană Serena Williams, nu a fost avertizată cu privire la pantofii sport cu ornamente portocalii pe care i-a purtat la primul său meci.

Pentru a evita asemenea probleme, regulamentul turneului prevede ca producătorii de echipament sportiv să trimită organizatorilor designul ţinutelor jucătorilor înainte de începerea competiţiei. Însă această măsură nu este valabilă în cazul încălţămintei.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
sek.91
sek.91  •  27 Iunie 2013, 17:07

Facem contestatie si castigam cu 3-0 ! :)) (joke)

zattara34
zattara34  •  27 Iunie 2013, 11:01
Postat de gabeloo pe 27 Iunie 2013, 07:15

absurditati colosale pai ce treaba are talpa pantofilor???lasa mah ca ati scapat si de federer

Este numit sportul alb, asa a pornit si asa ar fi normal sa fie toate echipamentele, albe. Din pacate numai englezii mai tin cont de acest lucru.

gabeloo
gabeloo  •  27 Iunie 2013, 07:15

absurditati colosale pai ce treaba are talpa pantofilor???lasa mah ca ati scapat si de federer

Vezi toate comentariile (10)
Comentează