SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Federer rămîne în cărţi » Elveţianul l-a învins pe Gasquet, dar încă are emoţii pentru calificare

Articol de - Publicat vineri, 08 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 noiembrie 2013 21:39

Elveţianul l-a învins ieri, la Londra, pe Gasquet, cu 6-4, 6-3, dar mai are emoţii pentru calificarea în semifinalele Turneului Campionilor.

În Turneul Campionilor de la Londra, Roger Federer, recordmanul absolut de victorii, dar şi de participări, cu 6 succese în 12 ani consecutivi, şi-a trecut în cont ieri prima victorie la ediţia din 2013.

Elveţianul l-a învins în două seturi, 6-4, 6-3, pe francezul Richard Gasquet. Federer pierduse însă prima dispută, 4-6, 7-6 (2), 2-6 în faţa lui Novak Djokovici.

Calificarea în grupa a doua se va decide practic în ultimele meciuri ale grupei, cele de sîmbătă, între Juan Martin del Potro şi Federer şi între Djokovici şi Gasquet. În grupa A, Rafael Nadal a obţinut deja calificarea în semifinale, după cele două victorii, Thomas Berdych, Stanislas Wawrinka şi David Ferrer luptînd pentru al doilea loc.

Federer a primit la Londra alte trei trofee din partea ATP: trofeul Arthur Ashe pentru acţiuni umanitare, trofeul Stephan Edberg pentru sportivitate şi trofeul din partea fanilor, pentru cel mai iubit jucător. "Apreciez încurajările fanilor din întreaga lume. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna", a spus Roger.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
octavyus
octavyus  •  08 Noiembrie 2013, 14:00

Allez Roger!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează