SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Federer se apropie de titlu, dar se îndepărtează de Nadal

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2008 00:00

Numărul doi mondial, Roger Federer, s-a calificat aseară în cea de-a optsprezecea semifinală consecutivă de Grand Slam, după ce a trecut în trei seturi, 7-6(5) 6-4 7-6(5), de luxemburghezul Gilles Muller.

Cvadruplu cîştigător la New York, Federer se află foarte aproape de o nouă reîntîlnire cu rivalul său, ibericul Rafael Nadal. US Open părea să reprezinte una din ultimele şanse pentru Federer de a reduce din handicapul său faţă de Rafa Nadal, dar şi acestea s-au dus pe apa sîmbetei. Ibericul s-a calificat în semifinale, depăşindu-şi astfel performanţa de anul trecut, optimile de finale, şi cîştigînd alte 300 de puncte faţă de Federer.

Jocul său scîrţîie faţă de cel din trecut, dar este de ajuns cît să îl poarte spre ultimele acte ale turneelor. În continuare, Roger face multe greşeli, extrem de multe pentru un campion. În partida de ieri, acesta a avut 11 mingi de break din care a fructificat doar una!

Cu toate acestea, niciun alt jucător de tenis nu a mai reuşit să se califice în mai mult de 10 semifinale consecutive de Grand Slam. Are 32 de victorii consecutive la Flushing Meadows şi în drumul său către primul mare triumf al anului stă sîrbul Novak Djokovici, finalistul de anul trecut.

În întîlnirile directe, Djokovici este condus cu scorul de 6-2, dar are avantajul moral în faţa elveţianului, după ce l-a eliminat în semifinalele la Australian Open.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (10)
 •  09 Septembrie 2008, 15:25

dar e doar atat. sunt fericit ca,usor usor,federer isi regaseste jocul de dinainte.-----bai,voi de la gsp,ce site sunteti voi,daca nu pot posta k lumea aici,mah? tre sa postez de 10 ori...

 •  06 Septembrie 2008, 14:21

singurul jucator de pe tablou care intarzie atat de mult pana serveste, pe mine ma scoate din minti numai chestia asta, este f obositor si cum ai spus si tu nu stie decat sa stea pe fund si sa bubuie. singurul lucru de apreciat care il are si care l-a adus unde este acum in varful ierarhiei este MORALUL. are un moral incredibil, ce n-am vazut la nimeni pana acum, pierzand 2-0 la seturi si in al 3-lea 1-5 si inca mai crede in victorie, revine si castiga meciul. in f multe meciuri a fost asa......

 •  06 Septembrie 2008, 14:17

da, cipi ai perfecta dreptate in totalitate, eu stau in madrid si urmaresc f. mult tenisul si evolutiile celor 2 si saracii spaniolii sunt asa de entuziasmati cu nadal cum erau cu alonso. acum se bucura cand alonso termina calificarile in primii 10 de parca ar fi castigat mondialul. ma tem sa nu se intample cu nadal la fel tinand cont ca forteaza f. mult pt varsta lui si accidentarile il vor da peste cap s-al vedem in urmatorii ani...apoi nu il suport cand serveste, pai frate cred ca este

Vezi toate comentariile (10)
Comentează