SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Djokovic, brutal de sincer » „Săgeți” către Federer și Nadal: „De asta îi aprecizez pe Medvedev și Zverev! Nu îmi plac oamenii care se cred perfecți”

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a explicat de ce îi apreciază pe Daniil Medvedev (24 de ani, 2 ATP) și pe Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP).
Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a explicat de ce îi apreciază pe Daniil Medvedev (24 de ani, 2 ATP) și pe Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP).

Articol de GSP - Publicat joi, 30 decembrie 2021 17:48 / Actualizat joi, 30 decembrie 2021 18:17

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a explicat de ce îi apreciază pe Daniil Medvedev (24 de ani, 2 ATP) și pe Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP).

Novak Djokovic a fost desemnat „Sportivul anului 2021” în ancheta L'Equipe și a oferit un interviu de amploare. Sârbul nu a lămurit subiectele de actualitate, dacă va fi sau nu prezent la Australian Open, dar a oferit mai multe declarații controversate. 

La capătul răbdării din cauza Covid-19: „Am fost testat pozitiv pentru a 250-a oară! Sincer, nu mai suport rahatul ăsta”
Australian Open
La capătul răbdării din cauza Covid-19: „Am fost testat pozitiv pentru a 250-a oară! Sincer, nu mai suport rahatul ăsta”

În tentativa de a explica relația specială pe care o are cu Zverev și Medvedev, marii rivali din 2021, acesta a lansat și niște „săgeți” care par trimise către Roger Federer și Rafael Nadal. 

Novak Djokovic: „Medvedev și Zverev sunt ca mine”

„Medvedev nu este întotdeauna corect din punct de vedere politic. Așa sunt și eu! Avem acest lucru în comun. E un fapt adevărat și în cazul lui Zverev, are aceeași abordare. Putem vorbi despre o atitudine rebelă, dar este mai mult de atât. 

Vrem să rămânem autentici, să nu ne abatem de la principiile noastre. Când comitem o greșeală, ridicăm mâna și ne-o asumăm. Puteți să ne criticați, nu suntem perfecți. Știm, dar învățăm din asta. 

Nu îmi plac oamenii care își cosmetizează imaginea, care vor să pară perfecți atât pe teren, cât și în afara lui. Acest lucru este imposibil”, a spus Djokovic, conform L'Equipe.

„De asta îi apreciez pe Zverev și Medvedev. Pe lângă faptul că sunt niște jucători incredibili. Am avut câteva dispute, dar mereu le-am încheiat glumin. Iubesc asta! E rivalitatea NextGen: Zverev, Djokovic, Medvedev”, a încheiat, glumind, Djokovic.

Zverev și Medevdev, jucători controversați

Daniil Medvedev, campionul de la US Open 2021, este unul dintre „rebelii” circuitului ATP. Rusul se implică frecvent în discuții contradictorii cu arbitrii de scaun, dar și cu adversarii. Au existat multe momente amuzante cu el în prim-plan în timpul sezonului de zgură, suprafață pe care o detestă. La un moment dat și-a rugat antrenorul să facă ceva pentru a-l descalifica și pentru a încheia mai repede partida. 

Alexander Zverev este mult mai cumpătat pe teren, dar controversat în afara lui. Campionul olimpic de la Tokyo a fost acuzat de violență domestică de fosta lui iubită, Olya Sharypova. Neamțul a negat de fiecare dată.

Citește și alte știri din tenis: 

Australian Open 2022, ultimul turneu de simplu pentru o campioană de Grand Slam: „Mereu mi-am imaginat că așa va fi”

FOTO Naomi Osaka, pregătită de Australian Open » Detaliul care a atras toate privirile pe aeroportul din Melbourne

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
antirisc
antirisc  •  02 Ianuarie 2022, 12:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  31 Decembrie 2021, 09:10

Asta-i băiatul caruia când i se cere sa isi anunțe publicul dacă participa la Australian Open (deci nu dacă este sau nu vaccinat) susține ca situația medicala a fiecăruia e un lucru privat, dar care n-a avut nicio problema sa isi facă public faptul ca are diaree cronica?

fuller
fuller  •  31 Decembrie 2021, 03:48

Cred ca Djokovic inca simte ca are de demonstrat ceva.... nu am avut impresia vreodata ca Nadal isi cosmetizeaza imaginea. Si el, si Federer, sant cu mai mult bun simt, iar Nadal chiar se comporta modest (desi nu e preferatul meu).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează