SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Federer și Nadal vor juca împreună la dublu în 2019! Roger a făcut anunțul: ”Va fi ceva special!”

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2018 18:51

Roger Federer și Rafael Nadal vor forma din nou echipă în 2019! Anunțul a fost făcut chiar de tenismanul elvețian, care a confirmat că el și rivalul spaniol vor fi prezenți la Laver Cup și anul viitor.

A treia ediție a turneului Laver Cup va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2019 și va aduna din nou cei mai buni jucători din circuitul ATP în confruntarea stelară dintre Europa și Restul Lumii. Primii doi jucători a căror prezență a fost anunțată sunt Roger Federer, 37 de ani, și Rafael Nadal, 32 de ani.

La ediția din 2017 de la Praga, cei doi mari tenismeni au jucat împreună într-un meci de dublu împotriva americanilor Sam Querrey și Jack Sock, impunându-se cu 6-4, 1-6, 10-5. A fost primul și singurul meci de până acum când Federer și Nadal s-au aflat de aceeași parte a fileului. 

Episodul se va repeta și la Geneva. În septembrie 2019, vor evolua din nou pentru Europa și o vor face și la dublu: ”Sunt fericit că eu și Rafa am fost aleși de căpitanul Bjorn Borg în echipa Europei. Ne-am distrat împreună la Praga și va fi un moment special pentru mine să o facem din nou și în Elveția”. Nadal a lipsit de la ediția din acest an, fiind accidentat.

Europa a câștigat primele două ediții disputate până acum, 15-9 în 2017 și 13-8 în 2018, și e mare favorită și înaintea turneului din Elveția.

Cum se desfășoară Laver Cup

  • Se înfruntă două echipe formate din câte șase tenismeni, Europa (antrenată de Bjorn Borg) și Restul Lumii (antrenată de John McEnroe);
  • Fiecare antrenor alege doi jucători, ceilalți patru urmând să fie cel mai bine clasați din ierarhia ATP după Wimbledon;
  • Turneul se desfășoară pe durata a trei zile. În fiecare zi au loc 3 meciuri de simplu și unul de dublu între cele două echipe;
  • Victoriile sunt punctate astfel: 1p în prima zi, 2p în a doua zi și 3p în ziua decisivă. Prima echipă care ajunge la 13 puncte câștigă turneul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează