SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Primul nume mare care e OUT de la Roland Garros din cauza unui test COVID-19! Îi atacă pe organizatori: „Vreau să îmi exprim frustrarea”

Verdasco, în drepta, nu va juca la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages
Verdasco, în drepta, nu va juca la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 septembrie 2020 10:38 / Actualizat sambata, 26 septembrie 2020 11:05

Spaniolul Fernando Verdasco (36 de ani, 58 ATP) este primul nume important care nu va participa la Roland Garros după ce a avut un test de coronavirus pozitiv.

Ibericul, al cărui cel mai bun rezultat la turneul de la Paris a fost turul 4, se află într-o situație ciudată. Verdasco a emis un comunicat în care preciza că a fost infectat cu COVID-19 în august, iar de atunci a avut mai multe teste negative. 

Acesta spune că atunci când a a venit la Paris a avut un test pozitiv, iar organizatorii nu au acceptat să mai facă un alt teste. Ulterior, spaniolul și-a făcut pe cont propriu alte două teste, ambele ieșit negative.

Anul acesta nu voi putea participa la Roland Garros. Regret și sunt frustrat! 

În august am avut COVID-19 și am fost asimptomatic. Am respectat regulile izolării și am revenit la antrenamente după două teste negative. De atunci am făcut mai mult teste, toate negative, inclusiv cel necesar pentru a juca la turneul de la Roma. Am fost negativ și acum câteva zile, înainte de a merge la Hamburg, chiar dacă nu am jucat pentru a mă pregăti mai bine pentru Roalnd Garros

.Eu, echipa mea și familia mea am ajuns joi la Paris și am făcut testul PCR din nou. Toți au ieșit negativi, cu excepția mea. Le-am explicat istoricul meu și situația pentru a cere al test, având în vedere ce s-a întâmplat cu alți jucători. Organziatorii de la Roland Garros au refuzat să facă alt test, chiar dacă au aflat toate circumstanțele și chiar dacă erau destule zile pentru a face testul înainte de startul turneului. Am fost descalificat!

Ieri am făcut două teste PCR pe cont propriu, în centre diferite. Rezultatele au arătat că sunt negativ! Asta se poate întâmpla oricărui jucător și cred că ar trebui să primească cel puțin șansa unui alt test pentru a nu suferi o descalificare.

Vreau să îmi exprim frustrarea și furia față de organizatorii de la Roland Garros pentru că mi-au luat dreptul de a participa la acest eveniment important fără să îmi dea oportunitatea să fac un alt test  
- Fernando Verdasco

VIDEO Revolta lui Țiriac: „Halep e luată sub gardă și dusă la hotel” + ce star ATP stătea cu 2 polițiști la ușă

Citește mai multe știri din tenis: 

Decizie „anti-Rafael Nadal” la Roland Garros! Schimbarea care l-ar dezavantaja evident pe spaniol

Simona Halep la Roland Garros. „Serviciul și primele meciuri” » Elementele-cheie pentru ca Simona să triumfe din nou

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
vladutz13
vladutz13  •  26 Septembrie 2020, 13:41
Postat de adriann_ pe 26 Septembrie 2020, 11:28

Ce *** de oameni, incredibil. La cate teste fals pozitive se fac, cum adica sa nu-l lasi pe jucator sa repete testul?

Situatia este absurda, nu inteleg de ce nu au retestat, insa sa stii ca nr. de teste fals pozitive este de fapt foarte mic daca sunt folosite laboratoare corespunzatoare. Statistic este mult mai probabil ca cineva pozitiv sa scoata test negativ decat invers, decat cineva care nu are nimic.

537618173433095
Lica Dumitriu  •  26 Septembrie 2020, 12:39

Halepa este pazita de *** de tiriac pt o vrea nora .Baiatul lui Ion este divortat si vrea sa se insoare cu Halepa pt este bogata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

raducallin
raducallin  •  26 Septembrie 2020, 11:30

Asa s-o fi intamplat si cu oile lui Jiji ))).Sa se rejoace meciul cu Liberec, poate fac si ei o minune )))).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează