SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Fetele sînt gata pentru Fed Cup

Dulgheru
Dulgheru

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 ianuarie 2010 00:00

Echipa României formată din Raluca Olaru, Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Ioana Begu va juca, în perioada 3-6 februarie, în Portugalia, în Grupa I Europa/Africa. Alături de România, vor mai participa şi echipele din Austria, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Denemarca, Marea Britanie, Ungaria, Israel, Letonia, Olanda, Portugalia, Slovenia, Suedia şi Elveţia. Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu nu vor face deplasarea în Portugalia, ele acuzînd accidentări după turneul de la Australian Open.
Cele 16 echipe vor fi împărţite în patru grupe a cîte patru echipe, în urma tragerii la sorţi care va avea loc în data de 2 februarie. Echipele care se vor clasa pe primul loc în fiecare grupa vor juca între ele, urmînd ca cele doua învingătoare să se califice în play-off-ul din periada 24-25 aprilie, pentru Grupa a II-a Mondială. De asemenea, reprezentativele care se vor clasa pe ultimul loc în fiecare dintre cele patru grupe, vor juca între ele, iar învinsele vor evolua în barajul pentru retrogradare în Grupa a II-a Europa/Africa.  (MEDIAFAX)

"Anul acesta avem o echipă puternică. Simona Halep este campioană la Roland Garros, anul trecut, iar Alexandra Dulgheru ne-a încîntat cu un rezultat superb prin victoria de la acel turneu din Polonia. Raluca Olaru a spart gheaţa pentru generaţia imediat următoare după mine şi Irina Spîrlea, intrînd în primele 50 de jucătoare ale lumii. O mai avem şi pe Irina Begu, campioană europeană, care deja a participat la aceasta competiţie de mai multe ori. Căpitanul nejucător, Irina Spîrlea, a fost cea mai bună prietenă a mea şi alături de ea am obţinut atîtea performanţe, iar la dublu am cîştigat Roland Garros"
Ruxandra Dragomir preşedinte FRT

: "Sper să facem un rezultat bun, iar fetele să poată face ce n-am făcut eu cu Ruxandra la echipe. Reprezentativele pe care le putem întâlni sînt foarte echilibrate. Aproape fiecare echipa are o jucătoare în prima sută, dar contează şi faptul că acest sistem de joc de la Fed Cup este diferit. Atmosfera este diferită şi chiar dacă eşti în primele 10 jucătoare, poţi să prinzi o zi mai slabă. Personal, cred că din cele 16 echipe 10 sînt puţin mai puternice"
Irina Spîrlea (căpitan nejucător)


"Cred că putem merge cu multa încredere acolo, putem obţine un rezultat bun pentru că avem o echipa bună. Trebuie să jucam cu curaj şi să luptăm pentru ţară"
Simona Halep (jucătoare)

"Este prima oară cînd particip la aceasta competiţie. Sînt onorată să fiu aleasă să joc pentru Cupa Federatiei şi sper ca la acest turneu să-mi ajut echipa cum pot eu mai bine, să joc cît mai bine pe teren, iar împreuna să formăm o adevarată echipă"
Alexandra Dulgheru (jucătoare)

"Cred că avem o echipă foarte puternică, în ciuda absenţei Soranei si a Monicăi Niculescu. Cel mai important este să fim unite acolo, sa încercam să jucăm cu bucurie şi nu cu presiune, cum am facut în alţi ani. În continuare ne dorim să ne calificam, dar sper să punem mai mult accentul pe voie bună şi pe ideea de echipă"
 Raluca Olaru (jucătoare)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  30 Ianuarie 2010, 22:20

de ce nu joca edina galovits? ai accidentata ea ai o super jucatore care in urand va ajunge in primele 10 jucatore poate fi si nr 1 mondial ,o jucatore tanara si talentata

 •  30 Ianuarie 2010, 14:42

mult succes!

vera_rapid
vera_rapid  •  30 Ianuarie 2010, 14:15

multa bafta fetelor! sunteti tari!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează