SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Fiecare cu regulile lui! Ce schimbări se vor petrece la Australian Open: "Vor asigura multe răsturnări de situație!"

Simona Halep (dreapta) și Lauren Davis după meciul epic de la Melbourne 2018 FOTO Reuters
Simona Halep (dreapta) și Lauren Davis după meciul epic de la Melbourne 2018 FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 23 decembrie 2018 09:00

Organizatorii Australian Open au anunțat că începând cu ediția din 2019 în setul decisiv, dacă se ajunge la 6-6, se va juca un tie-break până la 10. Celelalte trei competiții de Mare Șlem tratează diferit decisivul.

Tenisul caută mijloace de a scurta meciurile într-o lume care e pe repede înainte. Pe această listă s-au înscris în această săptămână și organizatorii primului turneu de Mare Șlem al anului. Până acum la Australian Open în setul decisiv, al cincilea la masculin și al treilea la feminin, dacă se ajungea la 6-6 se juca până când unul dintre competitori se va distanța la două game-uri. Din 2019, la 6-6 se va disputa un tie-break până la 10.

"Ne-am gândit la această soluție pentru că fanii să aibă parte în continuare de un final epic. Tie-break-urile mai lungi vor asigura multe răsturnări de situație și pot diminua dominația serviciului cum se întâmplă în cele clasice, care sunt până la 7", a spus Craig Tiley, directorul turneului de la Melbourne. În acest an, Simona Halep a jucat la Australian Open două meciuri care au avut nevoie de prelungiri, cel cu Lauren Davis din turul al treilea, încheiat cu 4-6, 6-4, 15-13, și cel din semifinale cu Angelique Kerber, care s-a terminat cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7. De acum înainte, aceste rezultate nu se vor mai întâlni. Turneul de la Antipozi debutează în 2019 pe 14 ianuarie.

Primul turneu de Grand Slam care a introdus tie-break-ul în setul decisiv a fost cel la New York în 1970. La US Open se joacă acum unul clasic. În octombrie 2018, organizatorii Wimbledon-ului au anunțat că vor introduce și ei această formă de departajare, dar el se va juca când se ajunge la 12-12 în decisiv. Deocamdată, doar la Roland Garros se va mai juca după vechile reguli, cele care presupun ca după 6-6, câștigătorul să fie decis dacă există o diferență de două game-uri. 

8meciuri a jucat Roger Federer care au trecut de 6-6 în decisiv din cele 393 disputate la turneele de Mare Șlem, conform New York Times

6meciuri a disputat Serena Williams cu prelungiri din cele 376 jucate în turneele de Mare Șlem

70-68a fost cel mai mare scor înregistrat într-un decisiv. S-a întâmplat în 2010, la Wimbledon în meciul dintre John Isner și Nicolas Mahut

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează