SPORTURI  »  TENIS  »  ȚIRIAC OPEN

Filip Jianu, învins în calificări la Țiriac Open: „Este puţin dezamăgitor că nu avem niciun român pe tabloul principal, măcar cu un wild card”

Filip Jianu în calificările de la Țiriac Open 2024 Foto: Raed Krishan
Filip Jianu în calificările de la Țiriac Open 2024 Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 15 aprilie 2024 17:09 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 17:39

Singurul român prezent în turul al doilea al calificărilor de la Țiriac Open, Filip Jianu, 22 de ani, 282 ATP, a pierdut în fața lui Radu Albot, 6-7 (4), 4-6, apoi a vorbit despre sistemul autohton, performanțele actuale și faptul că nu au fost wild card-uri pentru „tricolori”.

Filip Cristian Jianu a fost singurul român care a trecut de primul tur al calificărilor la Țiriac Open, dar s-a oprit azi în runda secundă a preliminariilor, fiind învins de moldoveanul Radu Albot, 7-6 (4), 6-4.

Sunt puţin dezamăgit că nu am reuşit să trec şi astăzi. A fost un meci strâns, au fost şanse şi de o parte şi de alta. Eu am servit pentru set, apoi în al doilea am avut câteva şanse de break, dar asta a fost să fie pentru mine aici”, a spus Jianu, 22 de ani, ocupantul locului 282 ATP.

Stan Wawrinka: „Mă bucur că m-am întors aici după douăzeci de ani”
ȚIRIAC OPEN
Stan Wawrinka: „Mă bucur că m-am întors aici după douăzeci de ani”

„Eu mă bucur de experienţa asta, de faptul că am putut să joc la acest turneu şi sper să revin la ediţiile viitoare”, a adăugat el.

Românul și-a amintit că s-a mai înfruntat cu Albot, 34 de ani, numărul 139 ATP, acum doi ani într-un challenger pe hard de la Istanbul. „Cred că a fost acelaşi scor, dacă nu mă înşel, adică tot aşa strâns”, a spus el și într-adevăr, moldoveanul a câștigat atunci cu 7-6 (6), 6-4.

Filip Jianu: „E nevoie de un sistem mai bine pus la punct”

Întrebat despre performanțele tenisului autohton, care nu mai sunt atât de strălucitoare, și despre ce ar trebui să se întâmple, Jianu a spus că este nevoie „de un sistem mult mai bine pus la punct începând de la juniorii de top până la jucătorii ca noi, de 22, 23 până la 26 de ani, care au dovedit totuşi că au un nivel destul de bun la turneele futures şi challenger”.

Este incredibil că avem acest turneu la Bucureşti având în vedere situaţia tenisului masculin românesc. E un turneu de top, atmosferă foartă frumoasă, sper să rămână cât mai mult timp aici şi să sper să mai joc la acest turneu - Filip Jianu

El a mai spus că este „puţin dezamăgitor că nu avem niciun român pe tabloul principal, măcar cu un wild card. Ar fi putut fi ajutat un român cu un wild card pe tablou, ca să fie sprijinit de public.

Sunt destul de mulţi bani pe tablou, destul de multe puncte pe care noi, la clasamentul nostru, le adunăm mult mai greu la turneele unde jucăm noi. Iar câteva meciuri aici ar fi însemnat un salt imens în clasament”.

Filip Jianu: „Până la urmă, a fost bine și așa”

E nedreaptă decizia organizatorilor de a nu oferi wild card pe tabloul principal jucătorilor români? „Nu ştiu dacă decizia e nedreaptă, până la urmă e turneul lor, conducerea decide cui oferă wild card. Puţin dezamagitor este, da, pentru că am muncit, am jucat foarte bine anul ăsta, am câştigat multe meciuri în turnee mai mici.

Eu sunt în relaţii foarte bune cu federaţia, nu am de ce să comentez de rău. Dânşii au avut problemele lor, evident fiecare e pe barba lui, aşa e situaţia în România, aşa este sistemul. Nu mai am de ce să comentez, mereu e aceeaşi discuţie
– Filip Jianu

Mi-ar fi făcut plăcere să primesc un wild card, ar fi însemnat enorm pentru mine. Până la urmă a fost bine şi aşa pentru că am putut să îmi dovedesc mie că pe baza clasamentului am putut să intru la un turneu ATP”, a încheiat el.

Citește și:

Cosmin Hodor, directorul Țiriac Open: „Nu mă încălzește cu nimic că românii joacă niște turnee ITF. Când vor avea rezultate, vor primi și wild card la București” + „Mi s-a spus că Untold e mai cool decât turneul vostru”
ȚIRIAC OPEN / INTERVIU
Cosmin Hodor, directorul Țiriac Open: „Nu mă încălzește cu nimic că românii joacă niște turnee ITF. Când vor avea rezultate, vor primi și wild card la București” + „Mi s-a spus că Untold e mai cool decât turneul vostru”
Ce spune Thiago Seyboth Wild, învingător după o întorsătură dramatică la Țiriac Open
ȚIRIAC OPEN
Ce spune Thiago Seyboth Wild, învingător după o întorsătură dramatică la Țiriac Open

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează