SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Finală după 12 ani! Performanţă extraordinară a legendei Martina Hingis la US Open!

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 14:20

Martina Hingis a reuşit o performanţă extraordinară şi s-a calificat în finala de la US Open în proba de dublu alături de Flavia Pennetta.

Marea campioană elveţiană a revenit anul trecut în competiţiile de dublu, dar abia în aceste săptămîni, la New York, a reuşit să joace un tenis excelent. A făcut pereche alături de italianca Pennetta şi a obţinut cea mai bună performanţă de la revenirea în competiţie.

Hingis şi Pennetta le-au învins pe Black şi Mirza în semifinale, favoritele 3 ale turneului, iar anterior au reuşit să le bată şi pe Peschke şi Srebotnik, favoritele numărul 5. Nu numai că s-au calificat în finală, dar cele două nici măcar nu au pierdut set pînă în această fază.

Martina Hingis a cîştigat deja nouă titluri de Mare Şlem la dublu în carieră, patru la Australian Open, două la Roland Garros, două la Wimbledon şi unul singur la US Open. Aceasta este prima finală după 12 ani, ultima datînd de la Australian Open 2002 cînd a făcut pereche cu buna sa prietenă Anna Kournikova.

"Înseamnă foarte mult pentru mine. Am cîştigat o singură dată aici, dar asta a fost tocmai în 1998. Am avut meciuri bune, am amintiri frumoase, dar a trecut ceva timp. Aşa că sînt foarte fericită pentru această finală. Am jucat mult mai bine decît în turneele precedente şi mă simt foarte bine alături de Flavia", a spus Martina după calificarea în finală.

Hingis a fost şi numărul 1 WTA timp de 209 săptămîni şi a obţinut 5 titluri de Mare Şlem la simplu înainte să se retragă prematur în 2003 din cauza unor accidentări repetate.

Elveţianca a avut şansa să cîştige toate turneele de Mare Şlem în 1997, dar a fost învinsă la Roland Garros de Iva Majoli. De asemenea, mai are şi alte 6 înfrîngeri în finalele de simplu în competiţiile majore.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
rancidredneck
rancidredneck  •  06 Septembrie 2014, 05:32

Nu inteleg de ce a mai lasat'o pe DROGATA ASTA sa mai joace pt palmares ??? Asa si Luis Amstrong putea sa mai participe ca e ceva NORMAL sa iei droguri ! ! !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Septembrie 2014, 22:52
Postat de neko00 pe 05 Septembrie 2014, 21:24

Asadar, Hingis a revenit in 2005, iar in 2007 i s-a descoperit acea cantitate infima de substanta ce se gaseste in cocaina. Nu s-a pus problema sa fie luata pentru performantele sportive, in alta ordine de idei, Hingis n-a avut rezultate marete in a doua parte a carierei. A jucat de placere cum o face si acum la dublu. A fost o sursa de inspiratie pentru Wawrinka si Federer. Probabil cea mai inteligenta jucatoare care a existat vreodata si e greu de crezut ca va mai exista alta. Pe de alta parte, Serena este cunoscuta pentru incidentul cu camera de panica, atunci cand au venit cei de la control antidoping, s-a incuiat in camera de panica refuzand sa iasa, spunand ca i s-a facut rau.

de acord cu tot comentariul tau.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Septembrie 2014, 22:52

frumos. intr-adevar, merita remarcata aceasta performanta.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează