SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

"Finala finalelor" va fi film! Unul dintre meciurile istorice de tenis va fi prezent pe marile ecrane

Bjorn Borg, foto: Gulliver/gettyimages.com
Bjorn Borg, foto: Gulliver/gettyimages.com

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat luni, 10 octombrie 2016 11:50

Rivalitatea sportivă dintre suedezul Bjorn Borg și americanul John McEnroe este punctul central al unui nou film din 2017, care va prezenta faimoasa luptă desfășurată la Wimbledon între marii campioni ai tenisului.

Pelicula îi va avea în rolurile principale pe actorii Sverrir Gudnason, care îl va interpreta pe Borg, și pe Shia LaBeouf, care va fi McEnroe, și va rememora finala turneului de tenis de la Wimbledon din anul 1980, conform DailyMail.

Cei doi jucători aveau stiluri de joc diferite, similare cu temperamentele lor, ceea ce a făcut ca rivalitatea dintre ei să fie mai intensă în ochii spectatorilor. Borg, care avea pe atunci 24 de ani, era rece și calm, iar McEnroe, 21 de ani, înflăcărat, fiind considerat ”băiatul rău” din tenis.

”Cred că este o poveste despre doi oameni care erau văzuți ca firi opuse, dar ei aveau nenumărate lucruri în comun, mai multe decât știau cei care se uitau la tenis, iar o prietenie s-a născut după acea partidă”, a declarat regizorul danez Janus Metz Pedersen, într-o conferință de presă desfășurată în Suedia.

Filmul, care se realizează în această țară, este programat să apară în cinematografe în toamna anului 2017, iar în el va mai juca și actorul Stellan Skarsgard, care îl va interpreta pe Lennart Bergelin, antrenorul lui Borg din acea vreme.

Finala disputată la Wimbledon în urmă cu 36 de ani, a fost câștigată de Bjorn Borg, care l-a învins pe John McEnroe după o încleștare memorabilă de cinci seturi, cu 1-6, 7-5, 6-3, 6-7, 8-6.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează