SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Finală istorică » Federer şi Murray vor juca în ultimul act de la Wimbledon

Andy Murray exultă după victoria cu Tsonga
Andy Murray exultă după victoria cu Tsonga

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 iulie 2012 22:54

Ultimul act masculin de la Wimbledon îi va opune duminică pe Roger Federer, care are deja 6 titluri, şi Andy Murray, aflat la prima sa prezenţă.

Federer-Djokovici 6-3, 3-6, 6-4, 6-3. În loc de 3-0 la seturi pentru sîrb, ca la Paris, a fost un 3-1 în favoarea elveţianului mai clar decît arăta pe tabelă. Roger parcă s-a aflat din nou în curtea sa, cu iarba un pic tocită, dar familiară, cu glodurile de pămînt care îi zîmbesc, cu acea viteză care se potriveşte jocului său.

Djokovici, campionul en titre, n-a avut acces la serviciul lui Federer decît în setul al doilea. Insuficient, mai ales că sextuplul campion a fost rapid şi inspirat în jocul din spatele terenului. Istorie rece, eficientă şi a opta finală la All England Club pentru Roger.

Murray-Tsonga 6-3, 6-4, 3-6, 7-5. Anul trecut, amîndoi s-au oprit în semifinale. Acum, inevitabil, unul dintre ei urma să urce o treaptă. Să fie pentru prima dată în ultimul act de la Wimbledon. Scoţianul a început decis, achiziţionînd la preţ bun primele două seturi.

Apoi, Tsonga şi-a amintit că în 2011 a revenit de la 0-2 la seturi în "sferturi" şi a prelungit meciul. Într-un final tensionat, Andy şi-a ţinut nervii, a dominat acea presiune care i se pune an de an pe umeri şi a cîştigat. În fine, un britanic ajunge în lupta directă pentru trofeu! După 74 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează