SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2016

Finala mare se joacă în semifinale! 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre încleștarea Roger Federer vs Novak Djokovici: nervi și echilibru!

Novak Djokovici și Roger Federer, foto: reuters +2   FOTO
Novak Djokovici și Roger Federer, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2016 13:04

Elvețianul Roger Federer și sîrbul Novak Djokovici au stabilit o întîlnire de gală în semifinalele de la Australian Open. Federer a trecut de Berdych, Djokovici de Nishikori, ambii în minimum de seturi.

Iată 7 lucruri de știut înainte de cel mai tare meci de tenis al începutului de 2016:

  1. Federer are 34 de ani și 17 trofee de Grand Slam în palmares. În vîrstă de 28 de ani, sîrbul Djokovici recuperează rapid, are deja 10. Roger se laudă cu 4 trofee la Antipozi, Novak cu 5, record absolut în Era Open;

  2. Număr 3 mondial, Federer are 88 de trofee ATP în palmares, în timp ce Djokovici, lider mondial din iulie 2014, a bifat 60, ultimul luna aceasta, la Doha, fără să piardă set;

  3. În disputele directe, cei doi sînt la egalitate, fiecare avînd cîte 22 de victorii. Ambii jucători s-au învins unul pe celălalt în fiecare dintre cele patru turnee de Mare Șlem. Ultima lor întîlnire a avut loc în noiembrie, anul trecut, pe hardul indoor de la Londra, în finala Turneului Campionilor, unde Djokovici s-a impus cu 7-5, 6-2;

  4. Federer este văzut ca unul dintre cei mai agresivi jucători din istorie, elvețianul redescoperindu-și înaintările la fileu la "bătrînețe". De cealaltă parte, Djokovici se apără impecabil, avînd o predispoziție de efort ridicată și acoperind excelent terenul;

  5. În meciurile disputate la Grand Slamuri, Djokovici conduce cu 8-7, scorul fiind drastic în privința meciurilor care au ajuns în 5 seturi: Djokovici conducînd cu 3-0. De-a lungul întregii cariere, Federer și-a adjudecat 12 tiebreakuri, sîrbul avînd 10;

  6. Sînt singura pereche care s-a întîlnit de 14 ori în turnee de Grand Slam din istorie. Cei doi au avut o perioadă în care dădeau permanent unul de celălalt în semifinale, mai ales la US Open, acolo unde au avut meciuri memorabile;

  7. În plus, cei doi au un record interesant și în ceea ce privește meciurile pe hard. Federer și Djokovici s-au întîlnit de 33 de ori pe această suprafață, alt record în Era Open. Federer conduce cu 17-16.

Cîteva comentarii controversate

La Turneul Campionilor din 2015 a avut loc și un dialog ciudat între cei doi, de la distanță, după ce Federer l-a învins clar pe Djokovici în grupe.

Atunci, sîrbul a fost ambiguu în declarații și a lăsat să se înțeleagă că Federer l-a învins doar fiindcă nu a afișat cel mai bun joc al său. Elvețianul a răspuns la conferința de presă, dar lucrurile au fost aplanate.

La mijlocul anului trecut, germanul Boris Becker, antrenorul lui Djokovici, a scris în autobiografie că cei doi nu se înțeleg deloc în afara terenului și că elvețianul are un comportament fals. Djokovici a negat afirmațiile fostului mare jucător.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
postacadicasclav
postacadicasclav  •  28 Ianuarie 2016, 09:01
Postat de ottobraun pe 26 Ianuarie 2016, 16:26

Djokovici a reaudus placerea de a privi tenisul, este cel mai mare jucator din istoria sportului alb , cand il vezi cum joaca te incanta nu adormi la meci, este cel mai mare atlet de pe glob cum a fost laudat de Nadal!

***. Bine, nu ca Federer are vreo treaba cu tenisul. Backhandul elvetianului e de top 300. Penibil. Jucatori umflati de presa***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

postacadicasclav
postacadicasclav  •  28 Ianuarie 2016, 09:00

Amandoi sunt doua petarde. Unul e overrated, *** *** se uita la porcaria asta de meci. RIP tenis.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

whitecollar
whitecollar  •  27 Ianuarie 2016, 06:12
Postat de ottobraun pe 26 Ianuarie 2016, 16:26

Djokovici a reaudus placerea de a privi tenisul, este cel mai mare jucator din istoria sportului alb , cand il vezi cum joaca te incanta nu adormi la meci, este cel mai mare atlet de pe glob cum a fost laudat de Nadal!

interesant... inainte de meciul cu djokovic simon afirma ca toata lumea tine cu el, pentru ca nimeni nu mai vrea ca djokovic sa castige. eu nu tin minte vreun jucator sa il fi intalnit pe federer in era dominatiei lui si sa afirme ca fed a castigat destul, ca lumea e impotriva lui. criss1981, daca djokovic e zeu, tu nu ai inteles nimic din tenis. avantajul pe care il are in fata lui fed e doar varsta.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează