SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI

Finala mult dorită la Shanghai » Nadal și Federer, față în față pentru a 38-a oară

Nadal și Federer au fost coechipieri la Laver Cup, dar duminică se vor duela în cel de-al 38-lea meci direct //FOTO: Reuters
Nadal și Federer au fost coechipieri la Laver Cup, dar duminică se vor duela în cel de-al 38-lea meci direct //FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 octombrie 2017 17:27

Mastersul de la Shanghai va avea parte de finala mult dorită de toți fanii tenisului: Nadal și Federer, primii doi favoriți, s-au calificat azi în ultimul act al turneului chienz și promit o finală de zile mari duminică. 

Liderul Rafa Nadal s-a calificat astăzi în finală după victoria în două seturi obținută în fața croatului Marin Cilici (5 ATP). Ibericul s-a impus după două seturi echilibrate, scor 7-5, 7-5, și a ajuns la 16 victorii consecutive în circuit, toate obținute pe hard!

Federer (2 ATP) l-a urmat pe Nadal în finală câteva ore mai târziu. Elvețianul s-a impus în trei seturi în fața argentinianului Juan Martin Del Potro (23 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-3.

Va fi cea de-a patra confruntare din acest an dintre Nadal și Federer. Elvețianul a câștigat precedentele trei dispute cu marele său rival, învingându-l pe acesta în finalele de la Australian Open și Miami și în turul III la Indian Wells. 

Per total, Nadal îl conduce pe Federer cu 23-14 în raportul meciurilor directe, dar elvețianul a câștigat ultimele patru confruntări. Spaniolul nu l-a mai învins pe Federer din ianuarie 2014, când îl învingea în semifinalele de la Australian Open.

6 titluri
are Nadal în 2017. Federer a câștigat 5 trofee

  • Finala va avea loc duminică și va fi liveSCORE pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport 2.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează