TENIS    •   ATP SOFIA

FINALĂ SOFIA // FOTO+VIDEO » Marius Copil a pierdut prima finală a carierei » A fost învins în ultimul act de la Sofia, după un meci dramatic

Foto: sportal.bg

Duminica, 11 Februarie

Marius Copil (27 de ani, 93 ATP) a pierdut prima finală ATP a carierei, fiind învins în ultimul act de la Sofia de bosniacul Mirza Basici (26 de ani, 129 ATP).Românul a pierdut în trei seturi un meci extrem de disputat, scor 6-7 (8), 7-6 (4), 4-6, după două ore și 21 de minute de joc.

Copil a început mai greu partida, iar Basici a dictat ritmul jocului în startul primului set. Bosniacul a făcut rapid break, a condus cu 2-1, dar Copil a recuperat la 4-5, a egalat la 5, și a trimis ulterior manșa în tie-break.

Acolo, Copil a condus cu 4-1, dar nu a reușit să-și mențină avantajul. Basici a fost mai inspirat în punctele importante și și-a adjudecat tie-break-ul la 6.

Românul a început în forță setul secund, a făcut break și și-a menținut avantajul până la 5-4. Acolo, Copil a ratat o minge de set, iar Basici a făcut re-break. La fel ca în prima manșă, setul secund s-a dus la tie-break, unde Copil nu a mai făcut greșelile din primul set: românul a fost constant la serviciu, pe care și l-a pierdut o singură dată, și a câștigat tie-break-ul la 4.

Decisivul a fost unul dramatic. Copil și Basici au mers cap la cap până la 4-4, dar bosniacul a reușit un game excelent și a trecut în avantaj. Basici a închis meciul fără probleme, iar visul lui Marius Copil de a cuceri un prim titlu ATP mai așteaptă!

La finală a fost o  atmosferă electrizantă: au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, conform fostului tenismen Paul McNamee:

Momente dinainte de începutul partidei:

Comentarii (57 ) Adaugă comentariu

claudiu.h12  •  12 Februarie 2018, 07:26

Postat de onduku pe 12 Februarie 2018, 01:57

Tot slab ramane, stiam ca acest loser va pierde. Nivelul mi s-a parut foarte slab, ma intreb oare Wawrinka a fost beat cand a pierdut la acest Basic? Nivelul din Atp e tot mai scazut. Cu Copil nu ma amagiti, n-are decat serva..

Ce creier de găină ai !

onduku  •  12 Februarie 2018, 01:57

Tot slab ramane, stiam ca acest loser va pierde. Nivelul mi s-a parut foarte slab, ma intreb oare Wawrinka a fost beat cand a pierdut la acest Basic? Nivelul din Atp e tot mai scazut. Cu Copil nu ma amagiti, n-are decat serva..

itrobert  •  12 Februarie 2018, 01:30

Corectura la titlu: PRIMA SI ULTIMA FINALA, asa trebuia sa scrieti!

Vezi toate comentariile (57)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase