TENIS  ·  CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA

Finală W » Luminița Paul, text emoționant de la Londra: „Această Simona calmă și sigură pe ea. Azi nu putea fi decât învingătoare”

Simona Halep 
(foto: Guliver/Getty Images)
Simona Halep (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat sambata, 13 iulie 2019 17:17

CORESPONDENȚĂ GSP: Luminița Paul, specialistul Gazetei Sporturilor în tenis, și fotoreporterul Raed Krishan sunt acum la Londra, de unde transmit pentru cititorii GSP toate detaliile despre finala Halep - Serena

Pe tărâmul ierbii, jucătoarele sunt mai aproape. De când intră pe Central, cu buchete colorate în brațe, în aplauze care nu sunt frenetice, ci doar entuziaste. Așa, de aproape, din senzația de salon verde a tribunei, nici zona liniei de fund nu mai pare atît de tocită ca pe transmisia TV. E muncită. Dar când începe meciul, imaginile parcă se dizolvă. Lumina după-amiezii londoneze e înlocuită de semiîntunericul unei săli mari și vechi. Iarba se transformă într-un hard violet. Ca în vis, suntem înapoi la Singapore, în 2014, în grupele Turneului Campioanelor, la meciul dintre Simona Halep și Serena Williams. Acel meci. Acel 1 din bilanțul întâlnirilor directe.

Halep servește bine. Ține schimburile de mingi. Williams greșește. Și după greșeală calcă lent, privind în jos, parcă încercând să găsească acolo explicația a ceea ce se întâmplă. Nu e 6-0 în primul set, ci 6-2, dar e doar o diferență de nuanță. Paradoxal, românca e mai tare acum decât în urmă cu 5 ani. Știe mai bine ce trebuie să facă și execută cu un soi de seriozitate nonșalantă. E acolo. Vine și un game greu, dar, la fel ca la Singapore, îl răsucește, îl scoate cu bine la mal.

Serena are momente când lovește atât de tare, aproape de pe loc, încât ies scântei din rachetă. Precizia lipsește. Sau Simona ripostează. Sau acceptă vreo reușită și trece mai departe. Fiindcă azi, acolo, pe iarba care i-a adus americancei atâta bucurie, ea e stăpâna. Servește pentru meci, la 6-2, 5-2. Retur ratat, 15-0. Schimb mai lung, eroare Williams, 30-0. Serviciu bun, 40-0. Netz de două ori, tensiunea se ridică. Și încă o greșeală. E triumful româncei. Au trecut doar 55 de minute de la startul finalei. 6-2, 6-2.

Williams știa de ce, din tot trecutul, a amintit tocmai de acel meci pierdut la Singapore. Pentru că știa că se poate întâmpla din nou. Și exact așa a fost! 

Iar Simona... Această Simona calmă și sigură pe ea. Azi nu putea fi decât învingătoare.Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (7)
Dumitru Vlad  •  14 Iulie 2019, 13:27

Am scris 2 conentarii si au disparut. Ziaristii (si Sinona ) ar trebui sa evite sa puna pe Simona alaturi de Nastase pentru ca: E prea mare diferenta dintre Simona si Nastase: -din punct de vedere financiar -Nastase a fost platit de stat(armat) l-au facut genera, i-au dat pensie speciala si alte foloase. - Simona se descurca prin forte propri. - Comportament: - Nastase prostii si e increzut. - Simona nu a facut asa ceva. Aducind-o in discutie cu Nastase ii face-ti un defavor Simone. EU asa cred. Traim , azi cind cele de mai sus sunt adevarate, Ilie a fost cind a fost si "Ceausescu" presedinte.

Gargantua Egor  •  13 Iulie 2019, 21:54

In sfirsit, combinatia de verde si violet, impreuna cu capsunele cu frisca si ceaiul rece servit in tribune, lumea grava, bogata, exigenta, ducii si ducesele, loja regala, nu ne mai complexeaza pe noi , romanii ! Fantastic, SIMONA HALEP ! Acum, totul e posibil si-ti multumesc !

Hiruta Viorica  •  13 Iulie 2019, 17:59

Foarte frumos scris ! Cu atat mai mult apreciez ,cu cat...nu sunt cuvinte sa ne exprimam bucuria !!!

Vezi toate comentariile (7 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1