SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MONTE CARLO

Finalistul de la Roland Garros și US Open, sinceritate pură: „Nu am fost niciodată copilul-minune din generația mea, nu am un tenis spectaculos”

Casper Ruud în acțiune în finala de la Estoril Foto Imago
Casper Ruud în acțiune în finala de la Estoril Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 11 aprilie 2023 20:18 / Actualizat marti, 11 aprilie 2023 21:05

Proaspăt câștigător în turneul pe zgură de la Estoril, primul său titlu din 2023, Casper Ruud a răspuns pentru prima dată de manieră contondentă criticilor diverse care i se tot adresează de când a intrat în elită

Fost număr 2 mondial, poziție pe care a atins-o anul trecut, norvegianul în vârstă de 24 de ani a fost deseori etichetat drept un jucător cu un stil prea puțin atrăgător și, în consecință, nedemn de a se regăsi între cei mai buni.

Casper Ruud: „Nu am un tenis prea spectaculos”

„Nu am fost niciodată copilul-minune din generația mea. Acesta era mai degrabă Zverev, apoi, bineînțeles, Carlos Alcaraz, care este un talent excepțional", a spus apăsat Ruud.

„Mereu au avut mult zumzet în jurul lor și au demonstrat cu rezultatele lor și de ce a fost așa. Tsitsipas are aceeași vârstă și de asemenea a primit multă atenție. Mi se pare bine că lucrurile s-au întâmplat în acest fel", a adăugat el.

Casper a abordat apoi tema faimei, care te poate copleși dacă nu știi cum să o gestionezi. „La începutul carierei, când lumea te recunoaște, este ceva bun, așa simți. Apoi îți dai seama că săptămânile cele mai liniștite sunt cele în care stai acasă, iar singurele tale preocupări sunt antrenamentele și familia. 

Nu cred că oamenii mă uită complet, dar nu se scrie prea mult despre mine fiindcă nu am un tenis prea spectaculos", admite Ruud cu o sinceritate aproape brutală.

77 de victoriipe zgură are Casper Ruud, cele mai multe din circuit, începând cu 2020

Citești lucruri pe Internet și 95 la sută din ele aparțin unor oameni care nu au nicio idee despre tenis. Scriu ce le dă prin cap. Poate deveni periculos să petreci mult timp pe rețelele sociale.
Casper Ruud

„Câștig multe meciuri, asta contează”, spune Casper Ruud

„Nu dețin loviturie cele mai impresionante, nici serviciile cele mai rapide sau forehand-uri și reveruri frumoase, dar câștig multe meciuri în fiecare sezon și asta contează cel mai mult. Clasamentul mondial este un sistem care demonstrează cât de bine te-ai descurcat în ultimele 52 de săptămâni", punctează el, arătând de asemenea că este conștient de ceea ce joacă.

„Anul trecut am adunat foarte multe victorii, multe puncte și am fost numărul doi mondial. Lumea va găsi mereu forme și modalități de a critica, ori că am avut traseu ușor, ori că am jucat un anume turneu sau altul. Nu îți recunosc inteligența de a fi ales acele concursuri. Eu și echipa mea ne centrăm pe turneele la care am opțiuni de a câștiga", a conchis finalistul de la Roland Garros și US Open 2022.

12 finalepe suprafața roșie a disputat norvegianul, câștigând 9 titluri din totalul său de 10

Norvegianul debutează mâine în turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, dotat cu premii de 5,8 milioane de euro, unde este favorit 4, împotriva olandezului Botic van de Zandschulp, ocupantul locului 31 ATP.

Eu sunt mulțumit cu statutul meu, cu jucătorul și persoana care sunt. Nu am nevoie de camere care să mă urmărească tot timpul, sunt alții care se pot dedica acestei activități.
Casper Ruud

Casper Ruud, pasionat și de alte sporturi

Eliminat repede, în turul al treilea, în turneul Masters 1000 de la Miami, unde anul trecut ajungea în finală, Casper Ruud și-a testat talentul la masa de biliard. Norvegianul aflat pe locul 4 mondial este, de asemenea, pasionat de golf, pe care îl practică ori de câte ori are puțin timp liber și găsește un teren disponibil. În plus urmărește meciurile din NHL, echipa sa favorită fiind Tampa Bay Lightning.

Finalistul de la Roland Garros și US Open, sinceritate pură: „Nu am fost niciodată copilul-minune din generația mea, nu am un tenis spectaculos”
Casper Ruud la masa de biliard Foto Instagram

Citește și alte noutăți din sporturi

Are antecedente! Olandezul Patrick Kiens, antrenorul prezent alături de echipa feminină de gimnastică a României la CE din Antalya, a fost acuzat de abuzuri fizice și psihice
Campionatele Europene
Are antecedente! Olandezul Patrick Kiens, antrenorul prezent alături de echipa feminină de gimnastică a României la CE din Antalya, a fost acuzat de abuzuri fizice și psihice
Misiune aproape imposibilă » Alba Blaj dispută returul finalei din Cupa CEV la Florența pornind de la 1-3
CUPA CEV
Misiune aproape imposibilă » Alba Blaj dispută returul finalei din Cupa CEV la Florența pornind de la 1-3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  12 Aprilie 2023, 00:18

"Citești lucruri pe Internet și 95 la sută din ele aparțin unor oameni care nu au nicio idee despre tenis. Scriu ce le dă prin cap." Cred ca se referea la CTP :)))))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Aprilie 2023, 21:34

...mereu citesc cu admiratie articolele Luminitei Paul ...o consider un mare specialist in tenis...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează