SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Fiori australieni! » Românii şi-au aflat adversarii la Australian Open

Simona Halep a reuşit la debut, în 2011, să ajungă pînă în turul al treilea.
Simona Halep a reuşit la debut, în 2011, să ajungă pînă în turul al treilea.

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2012 21:55

Românii de pe tabloul principal de simplu de la Australian Open şi-au aflat adversarii din primul tur, Primul turneu de Mare Şlem al anului debutează duminică noapte.

Emoţii diferite pentru cele şase românce calificate direct pe tabloul principal de la Melbourne. Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu sînt jucătoarele care au fost prezente la Australian Open de cele mai multe ori, de cinci. Şi emoţiile se tot adună, Sorana o va întîlni în primul tur pe Samantha Stosur, a şasea jucătoare a lumii şi cîştigătoare la US Open în 2011. Sam şi Sorana s-au întîlnit de două ori, în 2009, de fiecare dată impunîndu-se australianca. Monica Niculescu e pentru prima oară cap de serie la un turneu de Mare Şlem, ea fiind favorită 31. Adversara sa din primul tur va fi Alize Cornet, din Franţa. Anul trecut, Monica Niculescu a ajuns pînă în turul al treilea la Melbourne. La fel a făcut şi Simona Halep, care va întîlni în 2012, în primul meci, o jucătoare venită din calificări.

Alexandra Dulgheru e pentru a patra oară la Australian Open, unde n-a reuşit niciodată să treacă de primul tur. Şi acum îi va fi foarte greu, ea întîlnind-o pe Vera Zvonareva, a şaptea jucătoare a lumii. Debutantele Begu şi Cadanţu vor păşi pentru prima oară pe hard-ul albastru de la Melbourne. Begu nu a mai jucat pînă acum la primul turneu de Mare Şlem al anului şi va debuta împotriva Carlei Suarez Navarro. Alexandra Cadanţu nu a mai evoluat nici ea la vreun turneu de Grand Slam şi va sparge gheaţa împotriva Robertei Vinci, din Italia. Pe tabloul masculin de simplu doar Victor Hănescu reprezintă România, el urmînd să-l întîlnească pe Tobias Kamke. Emoţiile încep de duminică noaptea.

Feminin
Monica Niculescu (31)-Alize Cornet (Fra)
Simona Halep-jucătoare venită din calificări
Alexandra Dulgheru-Vera Zvonareva (Rus, 7)
Sorana Cîrstea-Samantha Stosur (Aus, 6)
Alexandra Cadanţu-Roberta Vinci (Ita, 23)
Irina Begu-Carla Suarez Navarro (Spa)

Masculin
Victor Hănescu-Toboas Kamke (Ger)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mariuscarsing
mariuscarsing  •  14 Ianuarie 2012, 01:44

3 se califica 3 ies se califica niculescu halep si begu si hanescu se califica mai departe dar va iesi in turul 2 cand da de alexandr dogopolov

Vezi toate comentariile (1)
Comentează