SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Firicel Tomai, antrenorul care i-a schimbat jocul Simonei Halep: „Simțea ce putere are, a avut încredere în mine”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 aprilie 2019 15:57

Simona Halep, 27 de ani, locul 2 WTA, a avut mai multe dificultăți la finalul junioratului.

Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, a dezvăluit ce greutăți a avut Simona Halep la începutul carierei profesioniste și cum a trecut peste ele.

„În acea perioadă era foarte descurajată. Au apărut schimbările de lovituri. Alți antrenor îi spuneau «De ce schimbi la vârsta asta? Nu o să faci nimic» Eu îi spuneam: «Dacă ai încredere, mergi mai departe. Eu îţi garantez că o să fie bine».

A avut încredere. I-a spus cuiva, când eram și eu prezent «Un an de zile nu am simţit lovitura de dreapta deloc. Am făcut-o doar pentru că mi-a spus domnul Firi că e bine». A fost greu, foarte greu.

Tot ea mi-a spus «Dacă puteţi să veniţi cu mine la turnee şi dacă am pe cineva, nu mă bate nimeni». Deci ea simţea puterea ei interioară de mult timp”, a declarat Firicel Tomai la TV Telekom Sport.

Citește și:

Simona Halep a pierdut locul doi în clasamentul WTA! Românca, devansată de Petra Kvitova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dubluv
dubluv  •  27 Aprilie 2019, 23:10

Simona a lucrat cu Tomai pana in 2012, iar ascensiunea ei a inceput la jumatatea lui 2013. Cred ca meritul pentru explozia ei ii apartine lui Mlendea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează