SPORTURI  »  TENIS  »  KREMLIN CUP

EXCLUSIV „Are în continuare joc de numărul unu!” » Fostul antrenor mizează pe Simona Halep la Kremlin Cup: „Poate să câștige turneul”

Simona Halep s-a calificat în optimi la Kremlin Cup / Sursă foto: Guliver/Getty Images +7   FOTO
Simona Halep s-a calificat în optimi la Kremlin Cup / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 14:30 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 14:32

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a debutat victorios la Kremlin Cup și se pregătește acum pentru duelul din optimi cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 32 WTA). Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei, a analizat pentru GSP.ro perspectivele acesteia la Moscova, dar și șansele ei de a reveni între primele jucătoare ale lumii. 

Firicel Tomai explică de ce condițiile de joc de la Moscova o avantajează pe Simona Halep și pronostichează un parcurs lung al acesteia la Kremlin Cup. 

Firicel Tomai: „Simona Halep are în continuare joc de numărul unu”

Am fost cu ea la Moscova de câteva ori și știu că acolo e o suprafață care îi place. Tot timpul i-a plăcut acolo, plus că hard-ul o avantajează, în special indoor. O jucătoare talentată precum ea găsește repede jocul pe hard dacă are calitățile necesare. Plus că ea vine după o perioadă în care a jucat și s-a antrenat pe hard.

Nu cred că se aștepta cineva ca Potapova s-o încurce pe Simona. Faptul că ea a mai coborât în clasament nu înseamnă că jocul ei a scăzut dramatic. Simona are în continuare joc de numărul unu, poate bate ușor pe cine. Locul actual e unul temporar, dar e nevoie și de o conjunctură favorabilă. Anul viitor, după Australian Open, ea poate să fie înapoi pe locurile 5, 6, 7, dacă face două rezultate bune”.

„Are în continuare joc de numărul unu!” » Fostul antrenor mizează pe Simona Halep la Kremlin Cup: „Poate să câștige turneul”
Firicel Tomai, în stânga, alături de Victor Hănescu / Sursă foto: Facebook

Firicel Tomai: „Simona Halep poate să joace incredibil pe hard”

„Kudermetova? E imprevizibilă, dar nu cred că vor fi probleme nici acum, nici după aceea, cu Sakkari. Eu o văd în finală pe Simona, chiar poate să câștige turneul. Cum spuneam, ea poate să joace incredibil pe hard, mai ales înăuntru. Mingea stă mai aproape de tine, jocul e mai pe loc, nu e așa larg.”, a declarat Firicel Tomai, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Țin minte că eram cu ea la un concurs. Jucam afară, pe hard, ne bătea adversara foarte rău, dar a venit ploaia. Au hotărât organizatorii să se reia meciul înăuntru, iar apoi adversara n-a mai văzut mingea!

Simona trebuie să reînvețe să câștige, pentru că în ultima perioadă s-a cam pierdut feeling-ul acesta, cu accidentările și lipsa de la concursuri. 

- Firicel Tomai, fost antrenor Simona Halep

+3 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Potapova

Citește și alte știri din tenis:

Totul despre adversara lui Halep din „optimile” Kremlin Cup » S-a calificat după un adevărat maraton

FOTO Simona Halep s-a calificat în „optimi” la Kremlin Cup! Meci mai dificil decât o arată scorul contra Anastasiei Potapova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  20 Octombrie 2021, 16:11

Hai Simo ! Inca o victorie pe teritoriu rusesc. Hai ca esti cea mai buna !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează