SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Florin Mergea și Horia Tecău, prestație eroică în Cupa Davis: "Am simţit că a pocnit genunchiul şi că nu mă mai puteam baza pe el"

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 19:00

România a fost învinsă de Polonia, 2-3, în întâlnirea de Cupa Davis care s-a desfășurat la Cluj-Napoca și care a contat pentru turul al treilea al Grupei a II-a, zona Europa-Africa. Florin Mergea și Horia Tecău au adus singurul punct al zilei, în proba de dublu. 

Mergea și Tecău au avut în față un cuplu solid, format din Lukasz Kubot și Marcin Matkowski. Plecați cu a doua șansă și cu problemele medicale, cum avea să afirme Florin Mergea la final, românii au obținut o victorie eroică, scor 7-5, 4-6, 6-3. 

"Problema la genunchiul stâng este din decembrie anul trecut, am trecut deja prin mai multe etape, iar ultimul RMN l-am făcut luni, înainte să vin la Cluj. Era totul în regulă. Astăzi, în setul doi, am simţit că a pocnit genunchiul şi că nu mă mai puteam baza pe el, iar în situaţia asta ai două soluţii, să te retragi sau să continui aşa cum eşti.

Eu nu mă retrag, iar tactica noastră a fost să ne facem treaba, să ne atingem obiectivul şi îi mulţumesc mult lui Horia că m-a ajutat pe teren după accidentare. Am demonstrat că suntem o echipă extraordinară, iar acest lucru ne-a ajutat să câştigăm", a declarat Florin Mergea conform TV Telekom Sport. 

Vezi și: România pierde duelul cu Polonia din Cupa Davis » Ungur, înfrângere clară în meciul decisiv

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
214882702219077
Felicia Mandrea  •  17 Septembrie 2018, 07:33

Felicitari pentru victoria voastra eroica, Florin Mergea & Horia Tecau, marii nostri eroi ai ceasului! Ce pacat ca nu ati castigat intalnirea cu Polonia. Dar in meciul pe care voi doi l-ati castigat, ati dat un exemplu de urmat in fata natiunii romane de cum trebuie sa se lupte si sa se castige in lupta dreapta: de perseverenta, tenacitate, de eroism. Bravii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează