SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Fluență regăsită » Simona Halep a întrerupt șirul înfrângerilor: e în turul 3 la Indian Wells

Simona Halep a strâns pumnul după victoria în fața Vaniei King // FOTO AFP
Simona Halep a strâns pumnul după victoria în fața Vaniei King // FOTO AFP

Articol de - Publicat duminica, 13 martie 2016 00:00

Simona Halep s-a calificat ieri în turul al treilea la Indian Wells și a întrerupt o serie negativă ce ținea de la Australian Open.

Melbourne, Dubai, Doha. Trei turnee, trei înfrângeri consecutive încă de la primul meci. Românca a întrerupt ieri această serie negativă la Indian Wells, impunându-se în fața Vaniei King, 202 WTA, cu 6-1, 6-1.

Într-un meci în care a avut fluență, s-a mișcat bine și a oferit lovituri spectaculoase care au încălzit puțin seara răcoroasă din deșert.

După 55 de minute, Simona a zâmbit larg. "Sunt foarte fericită că am reușit să închei atât de repede meciul. Am jucat un tenis bun. Am nevoie de meciuri și de victorii pentru a crede din nou că pot să câștig un trofeu", a spus a cincea jucătoare a lumii.

Și a mai spus ceva important: "Am intrat cu încredere, mi-am simțit picioarele și jocul bine". Pentru ea, faptul că a putut alerga după fiecare minge e important, de acolo spune ea că vine încrederea pe care toți jucătorii o caută și din care se dezvoltă tot felul de întâmplări fericite.

"Mă bucur că am putut să mă antrenez la capacitate maximă în ultimele patru săptămâni și acum să joc la cel mai înalt nivel", a completat ea.

Simona a obținut a patra victorie a sezonului și, pentru a echilibra bilanțul din 2016, mai are nevoie de o victorie pentru a compensa cele cinci insuccese înregistrate deja.

Duminică ea o va întâlni pe Ekaterina Makarova, ajunsă acum pe 32 în ierarhia mondială. Un test mult mai dur.

Avantaj Simona

Halep o va întâlni în turul al treilea pe Ekaterina Makarova. Cele două s-au mai duelat până acum de trei ori, cu românca impunându-se în două rânduri. "Mă aștept la un meci greu. O cunosc, joacă bine, e stângace și întotdeauna e dificil să evoluezi împotriva ei. Sunt încrezătoare acum, mă bucur că m-am întors pe teren și sunt gata să joc cât mai multe meciuri", a spus românca.

Duel aprins

Monica Niculescu, 34 WTA, s-a calificat în premieră în turul al treilea la Indian Wells după o luptă de 2 ore și 12 minute cu britanica Heather Watson, 53 WTA, încheiată cu scorul de 6-4, 2-6, 6-2. În turul următor, românca dă peste Agnieszka Radwanska, 3 WTA.  Monica și Aga s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar poloneza s-a impus în două ocazii.

Televizare

Turneul feminin este transmis de DolceSport. Intră pe gsp.ro pentru a afla la ce oră vor juca Monica Niculescu și Simona Halep. Sesiunea începe la ora 21:00, ora României.

"Mă simt foarte bine pe Terenul Central de la Indian Wells, am amintiri foarte plăcute de anul trecut, atunci când am câștigat trofeul"
Simona Halep

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  13 Martie 2016, 13:55

o victorie in fata unei jucatoare de pe locul 200 si-un pic nu inseamna fluenta regasita. eu ma rog sa castige maine dimineata - are un adversar adevarat - si dupa aia vorbim.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Martie 2016, 09:20

...tot ce incepe bine ...se termina ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează