SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Formă nouă » A fost prezentat noul trofeu pe care îl va primi cîştigătorul BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Ilie Năstase şi Ion Ţiriac lîngă noul trofeu al turneului care le poartă numele // Foto: Raed Krishan
Ilie Năstase şi Ion Ţiriac lîngă noul trofeu al turneului care le poartă numele // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 aprilie 2013 21:11

Trofeul care va ajunge în braţele cîştigătorului turneului în 2013 a fost prezentat ieri. Este din sticlă roşie şi neagră şi este o metaforă subitlă a mişcării mingii de tenis.

Timp de 16 ani, cupa albă de cristal a fost ridicată de 32 de mîini. În 2012, Gilles Simon a luat-o de tot acasă pentru că s-a impus de trei ori la turneul de la Bucureşti. Duminică seară, francezul plîngea în hohote în timp ce colegii lui din Cupa Davis încercau să-l liniştească. Triplul campion de la BRD Năstase - Ţiriac Trophy a pierdut meciul decisiv din întîlnirea cu Argentina în faţa lui Carlos Berloq din sferturile de finală ale Grupei Mondiale.

Luni dimineaţa, organizatorii prezentau noul trofeu. Unul conceput în cele două culori ale turneului, roşu şi negru, şi realizat de artistul Ioan Nemţoi, cel căruia i se spune "Brîncuşi al sticlei". Trofeul a fost dezvelit de Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Philippe Lhotte, directorul general al BRD Groupe Société Générale.

"Jucători de valoare"
La întrecerea care debutează, cu calificările, pe 20 aprilie, primii opt favoriţi sînt Gilles Simon, Andreas Seppi, Florian Mayer, Mihail Iujnîi, Fabio Fognini, Horacio Zeballos, Victor Troicki şi Jurgen Melzer. "După socoteala mea, acesta este cel mai puternic turneu pe care l-am avut vreodată în Bucureşti. Avem jucători din primii 20 ATP de mare valoare. Să sperăm că şi din punctul de vedere al spectacolului şi al publicului o să fie un succes", a spus Ion Ţiriac.

Nevoia de renovare
Proprietarul turneului de la Bucureşti a adăugăt şi că e nevoie ca Arenele BNR să aibă o nouă înfăţişare. "Trebuie să ne aranjăm cu baza sportivă pentru că în fiecare an o luăm de la capăt. După cum a promis şi domnul guvernator, anul viitor această bază va fi complet recondiţionată. Eu îmi iau angajamentul să vorbesc cu dînsul pentru ca Arena Centrală să arate cît se poate de bine. Anul ăsta o mai decorăm cu ce se poate, dar anul viitor, probabil, trebuie refăcută complet!", a subliniat Ţiriac.

Ediţia din acest an a turneului îi este dedicată lui Ilie Năstase pentru că în 2013 se împlinesc 4 decenii de cînd legendarul jucător român devenea primul lider mondial. El va participa la diverse evenimente care-i vor celebra realizările. "Nu-mi place să vorbesc de ce a fost, important e că în România există acest turneu şi că se joacă tenis de performanţă", a spus Năstase.

Cu un trofeu nou şi cu jucători importanţi la start, turneul aşteaptă soarele.

Doi români şi un francez
Organizatorii au hotărît, în acest an, să acorde cele trei wild-card-uri lui Adrian Ungur, Marius Copil şi Gaël Monfils. Francezul, care în 2011 a fost numărul şapte mondial, încearcă să revină după o accidentare şi se întoarce cu plăcere la Bucureşti, el jucînd la Arenele BNR în 2005 şi 2007, cînd a reuşit să ajungă pînă în semifinale.

Pe tabloul principal de simplu, alături de Ungur şi Copil va fi şi Victor Hănescu. La dublu, dacă se va recupera, Horia Tecău va încerca alături de noul partener, Max Mirnîi, să-şi apere trofeul cucerit în 2012.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
tenisaxyall.ro
tenisaxyall.ro  •  13 Aprilie 2013, 10:42

Trofeul ca trofeul....Da cine credeti ca va castiga in acest an ?

cor_dos
cor_dos  •  09 Aprilie 2013, 11:52

ce trofeu frumos am avut acum vreo 2 ani cand a castigat Mayer parca!

amicu
amicu  •  09 Aprilie 2013, 11:01
Postat de antonio25 pe 09 Aprilie 2013, 03:06

Mie mi se pare ca arata foarte frumos, ce a-ti fi vrut sa fie tot o vaza sau o tava ca la majoritatea turneelor ?

mai bine le dadea un surub decat adunatura aia hidoasa de piulite :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează