SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Foro Nadalico » Revenire de vis pentru Nadal: 6 titluri în 8 finale disputate în tot atîtea turnee jucate

Nadal ridică braţele spre cer. A mai cîştigat o dată pe terenurile de la Foro Italico // Foto: Getty Images +1   FOTO
Nadal ridică braţele spre cer. A mai cîştigat o dată pe terenurile de la Foro Italico // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 19 mai 2013 21:39

Spaniolul a cîştigat ieri pentru a şaptea oară Masters-ul din capitala Italiei, după un scurt 6-1, 6-3 în finală cu Roger Federer.

Putea să fie 6-1, 6-1, dar parcă ceva, nu se ştie exact ce, o rotiţă a unui ceas care măsura abia puţin peste o oră din meci poate, s-a opus. Finala de la Roma a mai căpătat o felie de 8 minute, care nu a schimbat însă deznodămîntul. Rafael Nadal a mai cucerit un titlu în capitala Italiei, pe aceste terenuri cu zgură intens cărămizii care îi surîd jocului său mai prietenos decît cele din Madridul de acasă.

După o săptămînă frămîntată, în care s-a văzut pus pe muchie de un Ernests Gulbis agresiv şi puternic, apoi dus aproape de limită, din nou!, de un David Ferrrer tot mai îndrăzneţ, spaniolul a început să se apropie de jocul său maxim exact atunci cînd i-a trebuit mai mult, în semifinala cu Tomas Berdych şi apoi în finala cu Roger Federer.

Rivalitate de 11 ani
Toată lumea a aşteptat confruntarea cu numărul 30 dintre Roger şi Rafa, cîrlionţ zîmbitor al unei rivalităţi care datează din 2003, dar s-a aprins cu adevărat în 2005. Mulţi s-au întors spre finala epică dintre cei doi de la Roma 2006, cîştigată de iberic în cinci seturi, salvînd două mingi de meci. Ieri însă, intriga aproape că a lipsit.

Federer a promis că-şi va ataca adversarul, că va încerca să-l ia repede, tactică eficientă împotriva lui pe orice suprafaţă. Nu a putut s-o facă. Răspunsurile acide ale lui Nadal, îndreptate spre brusc tremurătorul rever, şi propriile erori neforţate ale elveţianului au dus la un 6-1 rapid pentru Rafa.

În setul al doilea, Roger a întrerupt seria, dar doar pentru puţin timp. Apoi, parcă dintr-o dată, tabela arăta 6-1, 5-1. Spaniolul a servit pentru meci, dar şi-a pierdut serviciul la zero. La 5-3 însă, şi l-a cîştigat la zero, pecetluind cu un zîmbet mare şi un pumn strîns al şaptelea titlu al său la Roma.

Al şaselea din acest an, mai multe decît oricine, reuşit în a opta finală din tot atîtea turnee disputate. Al 56-lea din carieră, al 41-lea pe zgură, al 24-lea de Masters 1000. În mai puţin de o săptămînă vine Roland Garros-ul. Cine o fi favorit?

Serena, la 51
Ca şi la Madrid, campionii de la Roma au fost Rafa Nadal, respectiv Serena Williams. De data aceasta, americanca a învins-o pe Victoria Azarenka, 6-1, 6-3, după ce săptămîna trecută reuşise în Spania un scor asemănător, 6-1, 6-4, cu Maria Şarapova. Numărul unu mondial a avut răspuns la toate tentativele bielorusei de a-şi impune jocul şi a cucerit astfel al 51-lea trofeu al carierei, dar abia al patrulea pe zgură roşie din carieră, după Roma şi Roland Garros 2002 şi Madrid 2013.

20-10 e acum bilanţul întîlnirilor directe dintre Rafael Nadal şi Roger Federer, 14-6 în finale

501.700 de euro a primit spaniolul pentru victoria de la Roma, care valorează 1000 de puncte ATP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
kily
kily  •  20 Mai 2013, 09:30

un federer penibil, jenant! ma gandesc, doar, pana unde poate ajunge lacomia omului?! acest elvetian nu se mai satura de castiguri... si constantand ce joaca, inteleg ca pentru el nu mai conteaza evolutiile si premiile din turnee, cat ramanerea in activitate si banii din marketing! acolo castiga o avere! cred, sunt 3-4 ani de cand mi'am pierdut si ultima farama de respect pentru acest ins

cip1978
cip1978  •  20 Mai 2013, 09:00

Pana la urma i-a gasit dr Fuentes reteta potrivita dupa mai bine de un an de pauza de dezintoxicare?

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  20 Mai 2013, 02:04

Este o victorie categorica a lui Nadal,asa cum o arata si scorul,insa ea nu vine in urma unui joc entuziasmant al spaniolului ci pe fondul unui joc extrem de slab a lui Federer care pur si simplu a fost de nerecunoscut,este adevarat ca nu i-am vazut toate meciurile dar eu un meci mai slab de-al lui nu imi amintesc. Nadal este intr-o revenire de forma dar jocul sau este inca subred,chiar si asa nu cred ca are rival pe zgura si se va impune la RG.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează