SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Fostul lider mondial din circuitul feminin și-a anunțat intențiile: „Nu am nicio intenție să revin pe terenul de tenis”

Simona Halep și Garbine Muguruza
Foto: Imago
Simona Halep și Garbine Muguruza Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 10:30 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 11:09

Fostul lider mondial din circuitul WTA, Garbine Muguruza (30 de ani) și-a făcut publică intenția de a nu reveni în viitorul apropiat pe terenul de tenis, motivând că se bucură de această pauză „foarte fericită”.

Muguruza nu a mai jucat niciun meci oficial de la finalul lunii ianuarie din acest an și a ajuns pe locul 1038 în clasamentul WTA. Jucătoarea spaniolă a declarat pentru Women`s Health că a lăsat în urmă cariera de tenis și se concentrează pe alte lucruri.

Garbine Muguruza: „Planul meu este să recuperez timpul pierdut”

Muguruza a răspuns clar la întrebarea dacă are de gând să revină în lumea tenisului: „În acest moment, nu am nicio intenție să revin pe terenul de tenis. Planul meu acum este să dorm, să mă odihnesc, să fiu alături de cei dragi, să recuperez timpul pierdut. Nu mă gândesc mai departe de ziua de azi, mâine sau săptămâna în curs ”.

Jucătorul lăsat de Iordănescu în afara lotului pentru meciul cu Andorra
ROMÂNIA - ANDORRA
Jucătorul lăsat de Iordănescu în afara lotului pentru meciul cu Andorra

Garbine Muguruza: „Încerc să rămân în formă”

Muguruza a vorbit și despre condiția sa fizică și de activitățile cu care își ocupă timpul acum: „Condiția mea fizică s-a schimbat pentru că nu sunt în competiție, însă încerc să rămân în formă fără a mă antrena intens. 

Merg regulat la sală, de câteva ori pe săptămână. Îmi place să mă antrenez cu greutăți, să completez partea cardio cu zumba, cursuri de pilates, yoga, box. Profit de ocazie pentru a face tot ce nu aveam timp când mă pregăteam pentru tenis”.

Garbine Muguruza: „Tenisul nu-mi ocupă nici mintea, nici rutina acum”

Muguruza, dubla câștigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017) a precizat că s-a îndepărtat total de lumea tenisului: „Tenisul nu ocupă niciun loc în mintea și rutina mea de acum. Întotdeauna am avut o motivație mare, într-o lume atât de competitivă cum e tenisul  la nivel înalt, dacă nu te antrenezi, cei care o fac serios te vor bate oricând”.

Muguruza a declarat că se bucură enorm de această pauză: „A fost ceva de care corpul și mintea mea aveau mare nevoie, așa că mă bucur cu adevărat de aceste clipe”.

Vezi și alte știri:

Uluitor! Câți copii s-au înscris să vadă meciul România - Andorra
ROMÂNIA - ANDORRA
Uluitor! Câți copii s-au înscris să vadă meciul România - Andorra
FCSB, gata de un nou transfer » Înlocuitorul lui Compagno vine din Africa de Sud și are un nume neobișnuit
FCSB
FCSB, gata de un nou transfer » Înlocuitorul lui Compagno vine din Africa de Sud și are un nume neobișnuit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  15 Octombrie 2023, 14:57

Da , dar noi Romanii , suntem Geto-daci : mancam sanatos : Miere , lapte , branza , varza , iepure .... si bem vin . " Apropo : aici apa nu este buna deloc de baut ... etc Pardon ! era o anecdota pe vremuri ... (si era cu bere ) "

gepeto
gepeto  •  15 Octombrie 2023, 11:16

Cati s au retras "de la suplimente". Fara ele e greu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează