SPORTURI  »  TENIS  »  DRAMĂ

Fostul mare tenisman argentinian Guillermo Vilas, antrenat și manageriat de Ion Țiriac, are Alzheimer

Ziarul argentinian ”Ole” a dezvăluit că Guillermo Vilas se luptă cu Alzheimer de câțiva ani
Ziarul argentinian ”Ole” a dezvăluit că Guillermo Vilas se luptă cu Alzheimer de câțiva ani

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 19:29

Ziarul argentinian ”Ole” a dezvăluit că Guillermo Vilas se luptă cu Alzheimer de câțiva ani.

Guillermo Vilas, 67 de ani, trece prin momente dificile de ceva vreme, iar prietenii lui au vorbit despre boala acestuia cu jurnaliștii de la „Ole". Câștigător a patru trofee de Mare Șlem și unul dintre cei mai buni jucători de zgură, argentinianul locuiește acum la Monaco alături de soția sa thailandeză, Phiang, 37 de ani, și de cei patru copii pe care îi au împreună, Andanin, Lalindao, Intila și Guillermo Jr. 

Vilas a fost antrenat și manageriat de Ion Țiriac și s-a confruntat de 12 ori pe terenul de tenis cu Ilie Năstase. 

Fostul mare tenisman argentinian Guillermo Vilas, antrenat și manageriat de Ion Țiriac, are Alzheimer

62 de trofee ATPa câștigat Guillermo Vilas în carieră

"Nu-și mai recunoaște prietenii" 

Deși mulți au văzut semne de Alzheimer în comportamentul său, nimeni nu s-a încumetat până acum să vorbească prea mult despre această temă. „Fizic nu se vede, dar mental starea sa e din ce în ce mai gravă. Are unele momente de luciditate, dar nu e conștient de ce se întâmplă în jurul său, nu-și mai recunoaște prietenii și nu poate să susțină o conversație". a spus un apropiat al lui Vilas.

 În 2015, la o emisiune în direct în Argentina, nu a putut să spună numele și vârsta celor trei fete ale sale. A fost privită ca o glumă, însă acum pare că nu era așa, boala fiind deja declanșată. Apoi, în 2016, la inaugurarea unui teren care îi purta numele, a început să fie confuz. „Înainte nu i se întâmpla așa ceva, era foarte elocvent", a spus un prieten. Mai mult, au existat episoade în care a jucat câte un meci demonstrativ și nu ținea minte scorul, nici partea din care trebuie să servească

Memoria care se duce

Probabil de aceea aparițiile publice nu mai sunt de actualitate, iar familia a decis să meargă la Monaco. O situație pe care mulți o cunosc, dar pe care puțini au îndrăznit să o descrie până acum. Ziarul Ole și-a asumat această dezvăluire. Boala Alzheimer este o afecțiune progresivă, care distruge treptat memoria și alte functii mentale importante. Este, totodată, cel mai des întâlnită formă de demență. 

2este cel mai bun loc ocupat de Vilas în carieră în ierarhia mondială, în 1975

Citrește și alte știri din tenis: 

COVID-19. Simona Halep le-a vorbit americanilor despre situația din România: „Armata a ieșit pe străzi! E îngrijorător”

Roger Federer propune o schimbare majoră în tenis: „Acum este momentul potrivit” » Simona Halep și Rafael Nadal îl susțin pe elvețian

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează