SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL DOPING

Fostul oficial francez care l-a acuzat pe Nadal de doping revine: ”Nu am probe”

Rafael Nadal a fost acuzat de mai multe ori de francezi că folosește substanțe interzise // FOTO Guliver/GettyImages
Rafael Nadal a fost acuzat de mai multe ori de francezi că folosește substanțe interzise // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 martie 2016 00:00

L'Equipe a contactat-o pe Roselyne Bachelot pentru a o întreba despre acuzațiile de dopaj la adresa lui Nadal, iar ea a spus că a repetat ce a auzit de la alți jucători și jurnaliști.

Fost ministru al sănătății și sportului din Franța între 2007 și 2010, Roselyne Bachelot a spus, vineri, pentru L'Equipe că își susține declarațiile făcute în platoul unei emisiuni televizate.

"Nu am făcut decât să repet ce au zis unii jurnaliști și jucători, cum ar fi exemplul lui Daniel Kollerer, care a spus că e imposibil ca Nadal sau Ferrer să nu fie dopați. E de notorietate că e vorba despre o omerta când vine vorba de controalele doping în tenis și că se acoperă testele pozitive cu pauze și opriri ale carierei. E evident că nu am probe", a spus Bachelot.

Daniel Kollerer este un jucător austriac, fost 55 ATP, care în 2011 a fost exclus din tenis pentru trucarea unor meciuri.

Roselyne Bachelot a spus într-o emisiune TV: "Faimoasa accidentare a lui Rafael Nadal, când a fost nevoit să stea 7 luni departe de teren, a fost de fapt o pauză luată pentru că a fost depistat pozitiv". Spaniolul a anunțat că o va da în judecată pentru aceste afirmații.

Păreri de la jucători

Ziariștii de la L'Equipe i-au întrebat pe jucătorii francezi care evoluează la Indian Wells ce cred despre spusele fostului ministru.

"Sunt șocat! E injust. După raționamentul ei, și eu am fost depsitat pozitiv pentru că am stat cinci luni și jumătate departe de teren", a spus Nicolas Mahut.

Richard Gasquet a nuanțat: "E ridicol și scandalos. Îl cunosc pe Nadal de la zece ani și și dacă îi urmărești antrenamentele înțelegi de ce jocul său e așa fizic. În 2016  trebuie să faci buzz, să faci afirmații șocante, lucrul asta mă sperie, mai ales că vine din partea uni fost ministru".

"Când vorbește despre legea tăcerii e în eroare. Sunt sătul ca oricine să spună orice despre oricine fără să fie pedepsit", a spus și Gilles Simon.

Maria se apără

Șarapova a revenit ieri pe rețelele de socializare cu o explicare a cazului său pentru fani, fiind deranjată de felul în care presa a tratat testul său pozitiv la Meldonium.

Fostul lider mondial și câștigătoare a cinci trofee de Mare Șlem susține că:

  • nu a fost avertizată de cinci ori despre introducerea Meldoniumului pe lista medicamentelor interzise;
  • nu a luat acest medicament timp de zece ani în fiecare zi, ci în conformitate cu recomandarea medicului său și în doze mici

"Sunt mândră  de felul în care am jucat tenis. Am fost cinstită și deschisă, nu am pretins că sunt accidentată pentru a ascunde  adevărul despre testul meu pozitiv"
Maria Șarapova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  13 Martie 2016, 13:26

la nadal dopingul nu mai trebuia demonstrat! intr-atat era de evident...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează