SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, NR. 1 WTA

FOTO » Emoții de lider » Reportaj de la revenirea în țară a Simonei Halep

foto: Cristi Preda, GSP +6   FOTO
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2017 18:10

Simona Halep s-a întors în România, unde a fost copleșită de felicitări și flori.

Ușa avionului albastru-argintiu se deschide. Simona Halep e un punct care se face din ce în ce mai mare. Coboară scara în ritm lent. Pe pistă o așteaptă oficialități, prieteni și mulți ziariști. Noul număr unu mondial a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. Cu flori și un balon cu heliu în formă de 1.

Zâmbește. E obosită! E fericită! E lider! Primul la feminin din România. De câte ori a intrat pe site-ul WTA pentru a vedea numele ei în fruntea ambelor ierarhii? "Nu am intrat, fratele meu mi-a trimis o poză, ca să fie cel dintâi lucru pe care-l văd când aterizez", spune Simona Halep.

O zi istorică

Ajunge la pupitrul plin de microfoane, după ce ministrul Tineretului și Sportului o felicitase din același loc. ''Visul meu a devenit realitate și mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta o să rămână în istorie pentru totdeauna. Bineînțeles că vreau să le mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani deja. Mă simt cam bătrână, dar nu sunt. Le mulțumesc antrenorilor, oamenilor care m-au susținut necondiționat și bineînțeles familiei mele, care a crezut întotdeauna că o să ajung aici, unde sunt acum. Mă bucur că sunt acasă și această zi va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu'', spune Simona cu vocea puțin tremurată. În spatele panoului Federației Române de Tenis, mama Simonei zâmbește și trage un fermoar de la termobag, acolo unde stau rachetele cu care Simona și-a câștigat poziția de lider.

Primește fiecare întrebare cu relaxare, iar una dintre ele este despre mesajele de felicitare de la celelalte jucătoare: "Am văzut multe poze pe Twitter de la jucătoare care m-au felicitat. Mesajul personal primit pe Instagram de la Serena m-a bucurat enorm, a fost poate cel mai important mesaj pe care l-am primit. Mi-a spus cuvinte frumoase. Eu nu am avut curajul să o felicit atunci când a născut, așa că am făcut-o acum. Nu e doar cea mai bună jucătoare din lume, ci și o persoană extraordinară", a dezvăluit Simona.

De la un număr unu la altul

Interviurile continuă, iar la Salonul Oficial îți face apariția primul număr unu mondial, Ilie Năstase. Îmbrăcat festiv, el ținea în brațe un buchet pe care i l-a oferit noului lider mondial. "A spus că dacă e să fie numărul 1, o să fie, și uite așa a fost. Asta înseamnă ambiție. Nu trebuie să-i facem teze, trebuie să joace normal. Cred că noi și presa punem presiune pe ea, dar ea nu are nicio problemă. Vreau să-i felicit pe antrenorii români că au reușit să dea doi nr. 1, dar și pe părinții ei care au ajutat-o", a spus Năstase.

În timp ce Simona continuă să vorbească, undeva într-un colț, părinții Simonei, Tania și Stere, se reîntâlnesc. Mama a însoțit-o la cele două turnee din China. "Eu cred că e mai greu să ajungi numărul unu decât să câștigi un turneu de Mare Șlem. Poți să ai două săptămâni bune pentru un trofeu de Grand Slam, dar e nevoie de constanță și rezultate pe tot parcursul anului pentru a ajunge în vârf", spune tatăl.
La 13 fără zece minute, Simona părăsește Salonul Oficial. ''Vreau să mă bucur două zile, să mă odihnesc și apoi înapoi pe teren și la Singapore", spune prima jucătoare a lumii. Turneul Campioanelor debutează pe 22 octombrie și până atunci nimeni nu o poate clinti de pe prima poziție a ierarhiei WTA. 

"După ce am câștigat cu Ostapenko și am ținut în brațe acel număr unu, atunci am realizat că într-adevăr s-a întâmplat și chiar sunt numărul unu mondial. Nu a fost deloc ușor, presiune a fost mereu și am resimțit-o foarte tare.

'Au fost mulți ani de când am început tenisul, și multe greutăți, sacrificii, însă sâmbătă am uitat tot. Nu pot să spun că am avut o viață grea, o carieră grea, am avut multe momente dificile, însă când apar succesul și împlinirea profesională se schimbă tot și se cam uită. Nu este ușor cred că pentru nimeni să urmărească meciurile mele, însă eu simt tot timpul susținerea tuturor, chiar și a celor care mă critică. În unele momente sunt foarte buni și le mulțumesc și lor.

Nu se va schimba absolut nimic de acum înainte, cred că va fi din ce în ce mai dificil, sunt momente în care o să fie și mai greu ca până acum, însă această zi cu siguranță mă va ajuta să ajung și mai sus. Îmi doresc să câștig un turneu de Grand Slam și să mă mențin cât se poate de mult pe locul 1, dacă se va putea''
Simona Halep

Fără trofeu și pariu

Simona Halep a spus ieri că deocamdată nu a primit deocamdată niciun trofeu, așa cum obișnuiește să facă WTA-ul pentru fiecare nouă jucătoare care ajunge în vârful ierarhiei mondiale. "Sper să-l primesc cât mai repede". Cunoscut pentru pariurile sale trăsnite, de data aceasta Darren Cahill nu a făcut niciunul cu Simona în cazul în care aceasta ajungea pe primul loc în ierarhia mondială. "Nu s-a gândit, îmi pare rău că nu am fost eu inspirată să-i propun ceva", a exclamat Halep. 

7 jucătoaredin cele 8, care vor participa la Turneul Campioanelor de la Singapore, sunt deja cunoscute: Halep, Muguruza, Svitolina, Ka. Pliskova, V. Williams, Ostapenko, Wozniacki. Ultimul loc se va decide între C. Garcia sau Konta

"Săptămâni de vis"

Andrei Pavel și Simona Halep au început să lucreze împreună după US Open. Fostul jucător s-a întors și el ieri în țară. "Au fost câteva săptămâni de vis, mai ales ultima săptămână, și e o bucurie enormă. Am avut două evenimente în ultimii doi ani superbe. Cu medalie la olimpiadă și acum cu Simona nr. 1. Mă bucur să fiu alături de aceste persoane speciale și sperăm să continuăm", a spus cel care a urcat cel mai sus până pe locul 13 în clasamentul ATP. "Sper că am ajutat cu anumite lucruri, mă bucură chestia asta, dar tot meritul a fost al ei. Are un joc complet și urmează Turneul Campioanelor de la Singapore. Dacă joacă cum a jucat acum, mai ales că merge acolo ca favorită, are prima șansă și cel mai important e să rămână cu picioarele pe pământ. Să se bucure de a fi lider, dar în același timp să stea cu picioarele pe pământ și să vadă lucrul acesta ca pe o fericire", a completat Pavel. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
1701791776714401
Antoneta Borcan  •  09 Octombrie 2017, 20:12

Pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus,campioana noastra draga,iti multumesc!si mii de felicitari pentru asemenea performanta,nr.1 nostru fantastic!te iubim si asteptam noi victorii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează