SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

FOTO Gest superb al Soranei Cîrstea » Și-a donat premiul câștigat la Fed Cup: donează un incubator Maternității din Tărgoviște

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 16:47

Sorana Cîrstea (28 de ani/57 WTA) s-a alăturat cauzei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile, donând premiul câștigat la Fed Cup în vederea dotării Maternității din Târgoviște cu un incubator performant, în valoare de 75.000 de lei.

Incubatoarele pentru copiii născuți prematur din dotarea maternității din Târgoviște erau deja uzate de aproape un deceniu, în condițiile în care unitatea medicală deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate.

"Deși joci individual, în tenis te bazezi la fiecare minge pe echipa ta. Astfel, cu muncă, migală, disciplină, dar și suport din partea echipei, ajungi să faci performanță. Cred că acest principiu este valabil și în cazul copiilor născuți prematur: ei au nevoie de o echipă bună, iar eu am decis să fac parte din echipa lor. Consider că fiecare dintre noi e dator să dea înapoi ceva societății unde s-a format. Mai mult, noi, ca sportivi care am beneficiat de ajutorul multor oameni minunați, care ne-au format și ne-au dat posibilitatea să fim apreciați în afara țării, trebuie să fim un exemplu pentru societate.

Ca mulțumire pentru că am avut și am onoarea să reprezint România la competiții internaționale precum Fed Cup, am dorit să donez acești bani, pe care eu i-am primit, unei organizații care știe ce să facă cu ei și să mă întorc în orașul de unde am plecat, împreună cu Salvați Copiii, cu o dotare care poate va ajuta să crească viitori campioni din copilașii născuți prematur – și, cu siguranță, le va salva viețile. Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca aceasta și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru România, dau înapoi României. Mulțumesc Organizației Salvați Copiii România că mă învață cum să fac acest bine!", a spus Sorana Cîrstea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
trianon19
trianon19  •  18 Iulie 2018, 21:51
Postat de balauru48 pe 18 Iulie 2018, 21:21

Astept cu interes ziua cand si halep va dona, macar 1 euro, pentru copiii orfani sau pentru batrani.

Tot prost ai ramas...

485809194904413
Costel Tudor  •  18 Iulie 2018, 21:26

Toată STIMAsi CONSIDERAȚIA pt. aceasta minunata sportiva !!!

balauru48
balauru48  •  18 Iulie 2018, 21:21

Astept cu interes ziua cand si halep va dona, macar 1 euro, pentru copiii orfani sau pentru batrani.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează