TENIS  ·  BRD BUCHAREST OPEN

FOTO Meci epuizant pentru Dulgheru la BRD Bucharest Open: "Se simte oboseala" » Urmează o adversară tare

FOTO: Raed Krishan +4 FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2017 13:10

Alexandra Dulgheru și-a continuat traseul victorios la BRD Bucharest Open trecând în turul secund de Ekaterina Alexandrova, 6-4, 4-6, 6-2. Românca va juca azi, nu înainte de 20:30, în sferturile turneului, cu Julia Goerges

Meciul s-a încheiat joi în jurul orei 23:00, dar în fața unui public statornic, care a rămas s-o încurajeze pe româncă. Momentul cel mai dificil a fost în setul al doilea, când rusoaica a întors de la 4-1 pentru Piti.

"Nu am greșit prea multe de acolo, au fost doar câteva mingi mai scurte, în rest ea și-a fructificat efectiv toate șansele. A intrat în teren, n-a mai greșit, a făcut lovituri câștigătoare. M-a prins într-un moment în care eram un pic obosită fiindcă am tras foarte mult până la set și 4-1", a explicat Alexandra.

Înaintea decisivului, ambele au mers la vestiare. Efortul primelor două acte lăsate urme grele asupra jucătoarelor. S-au schimbat cu echipament curat în toaletele de lângă Players Lounge, iar românca a revenit în altă culoare, verde deschis în loc de roșu.

"Simţeam că sunt obosită. Mi-am spus că trebuie să încerc să dau tot ce mai am, la fiecare punct, și să încerc să nu mă relaxez". S-a desprins din nou la 4-1, apoi, la fel ca în setul al doilea, Alexandrova a făcut break și s-a apropiat la 2-4. "Am simțit că se repetă puțin victoria. Normal că îmi trecea prin minte ce se întâmplase, dar am încercat să mă concentrez pe altceva, pe mișcare, să stau acolo cu toate puterile și am reușit", a explicat Piti. 

Nu s-a mai oprit până la 6-2, iar bucuria de la final spune totul despre efort, zbatere, concentrare și luptă. Două ore și 29 de minute de joc. "A fost greu, chiar un meci foarte greu", iar oboseala strânsă, începând cu calificările, începe să se manifeste. "Deși am dormit peste zi, simt cum se adună. În picioare. Dar sunt acasă, sunt liniștită. Nu am ce pierde, încerc să mai fac câte un pas zi de zi". E primul sfert de finală pe care îl atinge după ceva vreme, precedentul fiind Auckland 2016. "Da, a trecut ceva. Înseamnă că mi-a dat mare bătaie de cap genunchiul...", spune ea, sintetizându-și în câteva cuvinte frământările carierei.

Azi, nu înainte de ora 20:30, o întâlnește pe Julia Goerges. "E bine să joc în nocturnă pentru că nu este atât de cald și mă ajută". Cu germanca s-a mai înfruntat o singură dată, la Kuala Lumpur 2015, în "sferturi". Piti ține minte scorul strâns, 7-6 (5), 7-5, și adaugă că ia acest meci ca pe un bonus. "O să încercăm să venim cu un plan nou. Ea servește foarte bine, lovește bine cu dreapta, va fi de jucat", a încheiat Dulgheru. La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (1)
tanasevictor  •  21 Iulie 2017, 19:08

Hai Alexandra,inca o finala!

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1