SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

FOTO Ritmul bun de acasă » Irina Begu este în sferturile de finală de la BRD Bucharest Open

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat joi, 20 iulie 2017 20:29

Irina Begu s-a calificat în primul ei sfert de finală de la București, după un 6-4, 6-0 concludent în fața tinerei Jaqueline Cristian.

Generațiile diferite față în față. Terenul Central, pe care abia s-au stins zgomotele de la primul meci al zilei, unul lung și aprins, între Parmentier și Mertens. Multă lume în tribună, sub soarele tot mai fierbinte al amiezii, așteptând un duel între două românce. Garanție că o altă tricoloră va fi în "sferturi", alături de Ana Bogdan, care și-a asigurat de ieri prezența între primele opt.

Între Irina Begu și Jaqueline Cristian sunt 283 de locuri în clasamentul mondial și 7 ani ca vârstă. Cantități diferite de experiență, mai ales la acest nivel, care însă nu se văd în startul meciului.

Unul fragmentat pentru Irina, dar mult mai curajos și mai atent în cazul adversarei sale. Cristian reușește break-ul și se distanțează la 4-1. E ceva vioi și hotărât în loviturile sale, ceva care o ține acolo, cu ambiția sus. E însă și ceva care pălește odată ce Irina începe să-și intre în ritm. Să-și cântărească și măsoare mult mai bine execuțiile. Acolo începe să se vadă diferența. Mingile vin tot mai bine, mai lung, mai aproape de linie.

"Am avut un început de meci mai greoi, mi-aș fi dorit să joc mai bine", a explicat favorita 7. "A fost acel game pe serviciul meu, la 2-1, în care am avut 40-15, dar l-am pierdut. Pe parcurs însă am devenit mai agresivă și am intrat mai mult în teren".

Nu doar a recuperat break-ul pierdut, dar a reușit la rândul ei să câștige contra serviciului și apoi să închidă setul cu 6-4. "Am simțit că am meciul în mână până la 4-1, respectasem tactica discutată înainte cu antrenorul meu, apoi am deraiat de la ea. Nu știu exact de ce, m-am retras", a detaliat Jaqueline.

Actul impecabil

Setul al doilea a fost însă dominat net de Irina, care nu a lăsat niciun game. A lăsat deoparte și tensiunea inevitabilă de a înfrunta o româncă, pe Terenul Central, la București.

"Cred că gestionez bine asemenea situații, am trecut de faza în care mă apăsau", a spus Begu. Experiența ei, dar și forța superioară au dictat rezultatul final, lucru recunoscut și de învinsă.

"În setul secund Irina a jucat impecabil. N-am putut să mențin acel ritm, nici fizic, nici mental", a subliniat Cristian. Următoarea adversară pentru Begu este Pauline Parmentier, cu care are un bilanț echilibrat, 2-2. Cel mai recent s-au înfruntat însă în 2014, pe hard. 

3 sferturi de finală are Irina Begu sezonul acesta, București, Charleston și Istanbul (unde a ajuns până în semifinale)

Ambiții tinere

"Așa eram și eu la 19 ani, nu aveam experiență, jucam mai mult în turnee ITF. Aveam clasament în jur de locul 150 și îmi doream ca prim pas să intru în Top 100", spunea după meci Irina.

"Cred că Jaqueline are un viitor foarte bun, a avut rezultate la juniori, iar acum se antrenează bine", completa ea. Cristian, aflată acum pe poziția 341 WTA, are în plan ca în acest an să-și pună la punct jocul, îndrumată de noul antrenor, Victor Ioniță, care a mai lucrat cu Simona Halep și Sorana Cîrstea.

"Încerc să mă autodepășesc de la zi la zi, să muncesc la toate detaliile. Sunt o perfecționistă, iar antrenorul meu e și mai și", a spus Jaqueline. 

Programul de vineri

Teren Central

  • ora 14:00 Tatjana Maria (Ger, 8)-Carla Suarez Navarro (Spa, 2)
  • urmat de Irina Begu (Rom, 7)-Pauline Parmentier (Fra)
  • urmat de Anastasija Sevastova (Let, 1)-Ana Bogdan (Rom)
  • nu înainte de ora 20:30 Julia Goerges (Ger, 3)-Alexandra Dulgheru (Rom)/Ekaterina Alexandrova (Rus, 9)

Grandstand

  • ora 14:00 Katarzyna Piter, Maryna Zanevska (Pol/Bel)-Jaqueline Cristian, Cristina Dinu (Rom/Rom, WC)
  • nu înainte de ora 17:30 Catalina Pella, Nadia Podoroska (Arg/Arg)-Elise Mertens, Demi Schuurs (Bel/Ola, 2)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
brandremist
brandremist  •  21 Iulie 2017, 10:57
Postat de risc_mix pe 20 Iulie 2017, 21:07

BRAVO IRINA! LUPTA PT ROMANIA. Ce fraiera a fost Halep ca n-a jucat turneul asta.La ce jucatoare au fost,il castiga lejer jucand numai cu mana stanga si legata la ochiul drept.Si ajungea lider mondial.Pentru ea insa, se pare ca nu locul conteaza ci banii.E lacoma ca toti machedonii.Nu se deranjeaza ea pt un turneu in care premiile totale sunt putin peste 200.000 $.Despre faptul ca romanii de-abia asteptau s-o vada ce sa mai vorbim?Cand a simtit ea ceva pt Romania sau pt romani?

A câștigat deja de două ori turneul acesta. E mai bine că n-a venit pentru că așa jucătoare gen Cristian, Bogdan etc au avut șansele lor de a merge mai departe. Și care români să o vadă: ăia de o înjură cu orice ocazie și o fac 'machidoancă' mizerabilă ? Apropo cum se face că eu nu pot scrie r.rom fără să fiu cenzurat, dar peiorativul 'machidon' trece neobservat de fiecare dată?

risc_mix
risc_mix  •  20 Iulie 2017, 21:07

BRAVO IRINA! LUPTA PT ROMANIA. Ce fraiera a fost Halep ca n-a jucat turneul asta.La ce jucatoare au fost,il castiga lejer jucand numai cu mana stanga si legata la ochiul drept.Si ajungea lider mondial.Pentru ea insa, se pare ca nu locul conteaza ci banii.E lacoma ca toti machedonii.Nu se deranjeaza ea pt un turneu in care premiile totale sunt putin peste 200.000 $.Despre faptul ca romanii de-abia asteptau s-o vada ce sa mai vorbim?Cand a simtit ea ceva pt Romania sau pt romani?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează