SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA WIMBLEDON

FOTO Serena Williams scrie istorie! S-a impus la Wimbledon și a egalat-o pe Steffi Graf la numărul de Grand Slam-uri

Foto: Reuters +12   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2016 16:13

Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o pe Angelique Kerber (locul 4 WTA) în două seturi, 7-5/6-3, și a câștigat cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră, egalând recordul deținut de Steffi Graf.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în primul set, însă liderul mondial a reușit să câștige primul break după 11 game-uri și să se impună în primul act cu 7-5.

Cel de-al doilea set a început echilibrat, dar un break câștigat de Serena la 4-3 a fost decisiv pentru soarta finalei, cea de-a șaptea câștigată de jucătoarea americană al Wimbledon.

FINAL  Serena Williams - Angelique Kerber 7-5/6-3

6-3

GAME-SET-MECI! Serena se impune după un ultim game câștigat la 0!

5-3

Break Serena! Jucătoarea americană a revenit de la 15-40 și a avut nevoie de o singură minge de break pentru a servi pentru câștigarea turneului!

4-3

Serena reușește în cele din urmă să câștige game-ul, deși Kerber a beneficiat de prima minge de break din acest meci.

3-3

Se repetă scenariu din primul set, iar cele două jucătoare merg cap la cap, fără a ceda pe propriul serviciu.

2-1

Serena servește excelent, fără a-i lăsa lui Kerber șansa de a-i pune probleme pe propriul serviciu. Jucătoarea americană a ajuns la 10 ași în acest meci.

Iată statistica primului set:

7-5

SET! Serena a fructificat cea de-a doua minge de set, pe serviciul adversarei, și reușește să se impună în primul act.

5-5

Atât Serena, cât și Kerber arată un joc solid pe propriul serviciu, iar după 10 game-uri încă nu am avut parte de niciun break.

3-3

Egalitatea între cele două persistă. Kerber a început să servească mai bine și Serena a avut ceva probleme la retur, neputând să mai pună presiune pe serviciul nemțoaicei.

2-2

Cele două jucătoare merg cap la cap în continuare. Totuși, Williams este mai agresivă și câștigă mai multe multe pe serviciul adversarei.

1-1

Un început echilibrat, ambele jucătoare făcându-și serviciul. Serena a câștigat cu ușurință game-ul de serviciu, în timp ce Kerber a avut ceva emții, salvând trei mingi de break.

A început finala.  Serena servește prima.

Serena și Kerber s-au duelat până acum de 7 ori, iar americanca s-a impus de cinci ori. Cele două s-au duelat în acest an în finala turneului de la Australian Open, când nemțoaica a câștigat.

Angelique Kerber, 28 de ani. este la prima finală de la Wimbledon din carieră și la a doua finală de Grand Slam, după cea câștigată la Australian Open.

 

Serena, la un pas de istorie

Acesta va fi a noua finală pe care Serena o dispută la turneul londonez, câștigând șase trofee, în 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 și 2015.

Americanca de 34 de ani este la a treia finală de Grand Slam din acest an, după cele de la Australian Open și Roland Garros, pierdute în fața lui Angelique Kerber și Garbine Muguruza.

 

21 de turnee
de Grand Slam a câștigat Serena Williams în carieră

Dacă va triumfa la Wimbledon, Serena va ajunge la 22 de turnee de Grand Slam câștigate și o va egala pe Steffi Graf, deținătoarea recordului. În prezent, Williams are 3 finale de Grand Slam consecutive pierdute, la US Open în 2015 și la Australian Open și Roland Garros în 2016. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
haxor
haxor  •  10 Iulie 2016, 02:38

Inainte de a da importanta a cateva texte de toata jena si marlania de care poato da dovada unii marlani antisport din tara asta, ma inclin cu respect in fata unei mari campioane in tenisul feminin! Restu e acelasi *** cu care ne-am obisnuit pe forumul asta nemoderat de angajatii GSP si lasat la indemana prostanilor de Romania ce profita din plin de libertatea de exprimare in dauna tinerelor generatii!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bimbaq
bimbaq  •  10 Iulie 2016, 01:54
Postat de bimbaq pe 10 Iulie 2016, 01:11

nu te grabi, cat crezi ca mai rezista s*** williams? Halep are doar 24 de ani, are timp sa o castige si un GS.

de tinut minte, in dictionarul cenzorilor de la gsp cuvantul *** este ofensiv!!! haha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bimbaq
bimbaq  •  10 Iulie 2016, 01:11
Postat de andrei.33 pe 10 Iulie 2016, 00:12

Nu poate fi Halep mai buna ca Ruzici atata vreme cat nu are nici un GS. Locul 2 WTA nu se premiaza, pe ce lume traiesti...

nu te grabi, cat crezi ca mai rezista s*** williams? Halep are doar 24 de ani, are timp sa o castige si un GS.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close