SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

FOTO Trofeul de pornire » Horia Tecău şi Max Mirnîi au cucerit sîmbătă primul titlu împreună

Max, Horia, trofeul și o mașină de epocă la Arenele BNR +3   FOTO
Max, Horia, trofeul și o mașină de epocă la Arenele BNR

Articol de , - Publicat luni, 29 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2013 21:18

Cei doi îşi doresc să aibă un sezon de zgură cu rezultate bune şi parteneriatul lor să se sudeze pe zi ce trece.

Max şi Horia au avut parte la Bucureşti de o săptămînă specială. Li s-au întîmplat o mulţime de lucruri, dar cel mai important este primul trofeu cucerit împreună în faţa a 4.500 de români care i-au ovaţionat minute bune sîmbătă după-amiază, după ce dublul româno-bielorus a trecut în finala turneului de la Bucureşti de perechea Lukas Dlouhy/Oliver Marach cu 4-6, 6-4, 10-8.

"Va rămâne mereu o amintire plăcută pentru amîndoi. La începutul săptămînii am visat la trofeu, dar era drum lung de parcurs. E frumos că la Bucureşti am spart gheaţa. Şi dacă am decretat că acesta este Grand Slam-ul nostru şi am reuşit să-l cîştigăm, sper ca atunci cînd vom juca în turneele de Mare Şlem să ne fie mai uşor", a spus Horia.

Nu e de mirare că primul lor trofeu a venit pe zgură. Dintre cele şase turnee de Mare Şlem pe care Max le are în carieră, patru dintre ele au venit la Roland Garros.

"Poate părea ciudat că am reuşit acest lucru pentru că stilul meu de joc, care porneşte de la serviciu, e pentru supraeţele indoor, dar sînt familiarizat cu zgura pentru că am crescut pe astfel de terenuri. Chiar dacă nu e favorita mea, rezultatele arată că mă por descurca foarte bine pe zgură", a spus Mirnîi.

Cît despre planuri de viitor, cei doi aşteaptă cu nerăbdare turneele care vin. "După Bucureşti ne dorim să mergem cît mai bine la Madrid, Roma şi Roland Garros. Mi-ar plăcea să-mi ofer din nou şansă să lupt din pentru trofeul de la Paris, pe care l-am cîştigat în ultimii doi ani. Apoi, m-aş bucura să-l înlocuiesc cu succes pe Robert Lindstedt şi alături de Horia să ajungem în finala de la Wimbledon", a adăugat bielorusul.

Horia şi Max privesc cu încredere şi calm spre ce urmează, mai ales că acum au cucerit primul trofeu împreună.

12 trofee a cucerit Max Mirnîi pe zgură din cele 46 pe care le-a strîns de-a lungul carierei

8 titluri a adunat pe zgură Horia Tecău din totalul de 14

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează