SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

FOTO + VIDEO S-au stabilit finalistele Cupei Davis » Deznodământ dramatic în meciul Belgia - Australia

FOTO: Reuters +10   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 septembrie 2017 23:35

Franța și Belgia s-au calificat astăzi în finala Cupei Davis la tenis, după ce au trecut în semifinale de Serbia, respectiv Australia.

Jo-Wilfried Tsonga a obținut astăzi punctul decisiv pentru Franța, învingându-l pe sârbul Dusan Lajovici la capătul unui meci complicat, scor 2-6, 6-2, 7-6, 6-2.

Francezii conduceau după primele două zile cu 2-1.

Rezultate complete

Lucas Pouille - Dusan Lajovici 1-6, 6-3, 6-7, 6-7
Jo-Wilfried Tsonga - Laslo Djere 7-7, 6-3, 6-3
Pierre-Hugues Herbert/ Nicols Mahut - Filio Krajinovici/Nenad Zimonici 6-1, 6-2, 7-6
Jo-Wilfried Tsonga - Dusan Lajovici 2-6, 6-2, 7-6, 6-2
Ultima partidă nu a mai avut loc. Disputa a avut loc la Lille, pe zgură.

În cealaltă semifinală, Belgia a trecut de Australia cu 3-2, finalista fiind decisă după meci decisiv.

Conduşi cu 1-2 după primele două zile, belgienii au revenit superb și au obținut a doua calificare în finala Cupei Davis din ultimii trei ani. În 2015, Belgia pierdea finala în fața Marii Britanii.

Mai întâi, David Goffin a dus scorul la 2-2 după ce l-a învins pe australianul Nick Kyrgios, după un meci superb de patru seturi. Goffin a revenit de la 0-1 la seturi, impunându-se cu 6-7, 6-4, 6-4, 6-4, la capătul unei partide care a durat trei ore și 12 minute.

În partida decisivă, Steve Darcis a adus victoria Belgiei, învingându-l în minimum de seturi pe Jordan Thompson, scor 6-4, 7-5, 6-2.

  • Finala Cupei Davis va avea loc în perioada 24-26 noiembrie, în Franța

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează