SPORTURI  »  TENIS  »  WUHAN WTA

FOTO+VIDEO Simona Halep a trecut categoric de Barbora Strycova și s-a calificat în „optimi” la Wuhan!

Articol de GSP - Publicat marti, 24 septembrie 2019 07:45

Simona Halep (27 de ani, 6 WTA) a debutat excelent în turneul Premier 5 de la Wuhan, avansând în turul III după o victorie reconfortantă reușită în fața cehoaicei Barbora Strycova (33 de ani, 34 WTA), scor 6-3, 6-2, după o oră și 27 de minute de joc. 

  • Mai departe, Halep va juca împotriva kazahei Elena Rybakina (20 de ani, 50 WTA), câștigătoarea de la București din acest an, care a trecut în trei seturi de tunisianca Ons Jabeur (25 de ani, 54 WTA), scor  6-1, 6-7 (3), 6-2.

La avantajul celor 5 meciuri consecutive câștigate în fața adversarei de azi, Simona a început curajos meciul, dominând-o categoric pe Strycova, în special la capitolul punctelor câștigate din spatele terenului.  

Românca a luat-o tare pe jucătoarea cehă, i-a făcut break încă din primul game al partidei, ispravă pe care a mai reușit-o de alte două ori pe durata setului. Singurele sincope arătate de Halep la serviciu au venit în game-ul patru, unicul în care retururile jucătoarei din Cehia au produs pagube în „armura” Simonei. 

Setul secund a fost, de asemenea, controlat de Halep, mult prea puternică azi pentru Strycova: într-o serie furibundă de mingi jucate inteligent, variat, dar și cu un serviciu care a adus aminte de perioada dulce petrecută în vârful ierarhiei WTA, românca a tranșat partida după un 6-2 sec administrat oponentei sale. 

Cifrele partidei au arătat bine pentru Halep la final: 68% procentaj de puncte câștigate cu primul serviciu și 14 lovituri câștigătoare, indici satisfăcători pentru primul meci din segmentul asiatic din calendar.  

A fost primul meci jucat de Simona Halep după aproape o lună, ultima partidă oficială fiind cea din turul II de la US Open, unde pierdea în fața americancei Taylor Townsend (23 de ani, 84 WTA).

VIDEO / PUNCTUL VICTORIEI

Citește și:

Simona Halep o ia de la capăt cu Darren Cahill » Obiectiv: Australian Open

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (10)
mega2005
mega2005  •  25 Septembrie 2019, 19:32

S-a rupt, ...iar!!?? Are preparator fizic, sau se zgarceste la bani??

spartcapus
spartcapus  •  25 Septembrie 2019, 15:32

Cum sa te bata locul 84 cand tu ai pretentii de 1 mondial???

tatiana19
tatiana19  •  24 Septembrie 2019, 15:15

Hai Simona! Mult succes in continuare!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează