SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

FRT a câștigat definitiv disputa cu MTS! Forul condus de Ion Țiriac așteaptă banii: „Vrem restituirea imediată, actualizată cu rata inflației”

Federația Română de Tenis a avut câștig de cauză și la Curtea de Apel București, în procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului.
Federația Română de Tenis a avut câștig de cauză și la Curtea de Apel București, în procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului.

Articol de GSP - Publicat marti, 20 octombrie 2020 18:31 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 18:59

Federația Română de Tenis a avut câștig de cauză și la Curtea de Apel București, în procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului.

MTS a oprit finanțarea tenisului românesc în anul 2018, motivând că „hotărârile Adunării Generale au fost luate cu încălcarea Actului Constitutiv al Federației Române de Tenis”. Forul condus de Ion Țiriac a câștigat acum definitiv disputa legală cu statul și așteaptă despăgubiri financiare importante. 

Comunicatul emis de FRT: 

„Curtea de Apel București a anulat actul prin care Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat finanțarea tenisului românesc în anul 2018. Nelegalitatea flagrantă a deciziei prin care MTS a sabotat dezvoltarea tenisului românesc este acum dovedită pe cale judecătorească. Refuzul MTS de a mai finanța FRT a adus tenisului românesc pierderi uriașe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esențiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanță:

  • Finanțarea din partea MTS acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a campionatelor naționale. În lipsa acestei finanțări, organizarea campionatelor naționale a fost plasată în sarcina cluburilor, care în mod evident nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costurile, la care se adaugă proiectele sportive proprii.
  • Calendarul internațional - turneele la care participa loturile naționale – a fost și este permanent afectat. FRT nu a mai putut sprijini financiar același număr de sportivi pentru a participa la competiții, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii si juniori fiind nevoiți să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee. Lipsa de investiții in copii si are și va avea repercusiuni din cele mai grave asupra viitorului tenisului românesc.
  • Nu au fost și nu sunt disponibile resurse financiare pentru pregătirea loturilor naționale înainte de participarea în competiții.

Față de poziția de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului și Sportului (care refuză cu obstinație deblocarea sumelor cuvenite legal), Federația Română de Tenis este îndreptățită acum la restituirea imediată a finanțării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflației până la data plății efective. În plus, Federația Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanțării tenisului românesc în acești ani”, se arată în comunicatul emis de FRT.

VIDEO. Ion Țiriac: „La Federație n-avem bani nici să mergem la toaletă”

Citește și alte știri din tenis: 

„L-a luat pe tatăl Mariei Sharapova de gât și l-a aruncat în coșul de gunoi! De atunci nu m-a salutat” » Adevăratul motiv al unei rivalități celebre din tenisul feminin

Patricia Țig dezvăluie secretele din spatele succesului din 2020: „Am depășit o barieră pe care inconștient mi-o pusesem”

Playtech: BOMBĂ! Cum a ajuns vestiarul Rangers să râdă de Ianis Hagi. Imaginile cu el sunt virale și senzaționale


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  22 Octombrie 2020, 11:04

Guvernantii Romaniei au fost si din pacate inca sunt groparii sportului romanesc. Spre deosebire de alte tari, succesele in tenis au fost facute doar prin sacrificii financiare personale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează